17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Başkan Abdullah Deniz, 2024 sezonu çeltik değerlendirme toplantısına katıldı.

Öneçıkanlar (Haber Bülteni) - | 06.09.2024 - 15:47, Güncelleme: 06.09.2024 - 15:47
 

Başkan Abdullah Deniz, 2024 sezonu çeltik değerlendirme toplantısına katıldı.

Çeltik hasadının lokal olarak başladığı bu günlerde Baldo pirinciyle ünlü Balıkesir’in Gönen İlçesinde Gönen Ticaret Odası ve Ticaret Borsasının ev sahipliğinde 5 Eylül 2024 tarihinde çeltik değerlendirme toplantısı yapıldı.
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah DENİZ’in de katılım sağladığı Çeltik Değerlendirme Toplantısı; TMO Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL’ın teşrifleri ile, Gönen Kaymakamı Ahmet ALTINTAŞ, Pirinç Değirmencileri Derneği Başkanı ve Üyeleri, Gönen, Manyas, Karacabey, Bandırma, Biga, İpsala, Uzunköprü, Keşan ve Enez Ziraat Odası Başkanları, Gönen, Karacabey, Bandırma Ticaret Borsaları ve Gönen Ticaret Odası Başkanı ile sektör paydaşlarının katılımları ile gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılı çeltik rekoltesinin geçen yıla göre % 9 artışla 980 bin ton olarak beklendiği, verim ve kalite yönüyle herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığı belirtilerek yeni hasat sezonunda sektörün ve üreticilerimizin beklentileri konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Toplantının değerlendirme kısmında TMO Genel Müdürü GÜLDAL; Katılımcılara Tarım ve Orman Bakanı Sn İbrahim YUMAKLI’nın selam ve başarı dileklerini getirdiğini, Çeltik sektör temsilcileri ile önemli bir toplantı gerçekleştirildiğini, üretici temsilcileri başta olmak üzere yeni hasat döneminde mevcut durum, üretim, hasat ve fiyat beklentilerinin kapsamlı şekilde istişare edildiğini, TMO’nun kendisine arz edilecek tüm çeltiği alabilecek şekilde gerekli olan depo, finansman ve personel hazırlıklarını tamamladığını belirtti. Sn. GÜLDAL ayrıca bu toplantının çeltik politikalarında hem Bakanlık hem de TMO’ya yol gösterici mahiyette olduğunu ve dile getirilen her hususun değerli olduğunu, buna ilişkin notların alındığını, toplantı çıktılarının ise kısa sürede değerlendirmeye tabi tutulacağını ifade ederek, Toplantıya ev sahipliği yaptıkları için Gönen Ticaret Odası İsmail MUTLU ve Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim MUTLU’ya teşekkürlerini iletti. Yeni hasat sezonunun üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olması dilek ve temennileri ile toplantı sonlandırıldı.
Çeltik hasadının lokal olarak başladığı bu günlerde Baldo pirinciyle ünlü Balıkesir’in Gönen İlçesinde Gönen Ticaret Odası ve Ticaret Borsasının ev sahipliğinde 5 Eylül 2024 tarihinde çeltik değerlendirme toplantısı yapıldı.

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah DENİZ’in de katılım sağladığı Çeltik Değerlendirme Toplantısı; TMO Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL’ın teşrifleri ile, Gönen Kaymakamı Ahmet ALTINTAŞ, Pirinç Değirmencileri Derneği Başkanı ve Üyeleri, Gönen, Manyas, Karacabey, Bandırma, Biga, İpsala, Uzunköprü, Keşan ve Enez Ziraat Odası Başkanları, Gönen, Karacabey, Bandırma Ticaret Borsaları ve Gönen Ticaret Odası Başkanı ile sektör paydaşlarının katılımları ile gerçekleştirildi.

Toplantıda 2024 yılı çeltik rekoltesinin geçen yıla göre % 9 artışla 980 bin ton olarak beklendiği, verim ve kalite yönüyle herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığı belirtilerek yeni hasat sezonunda sektörün ve üreticilerimizin beklentileri konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantının değerlendirme kısmında TMO Genel Müdürü GÜLDAL;

Katılımcılara Tarım ve Orman Bakanı Sn İbrahim YUMAKLI’nın selam ve başarı dileklerini getirdiğini,

Çeltik sektör temsilcileri ile önemli bir toplantı gerçekleştirildiğini, üretici temsilcileri başta olmak üzere yeni hasat döneminde mevcut durum, üretim, hasat ve fiyat beklentilerinin kapsamlı şekilde istişare edildiğini,

TMO’nun kendisine arz edilecek tüm çeltiği alabilecek şekilde gerekli olan depo, finansman ve personel hazırlıklarını tamamladığını belirtti.

Sn. GÜLDAL ayrıca bu toplantının çeltik politikalarında hem Bakanlık hem de TMO’ya yol gösterici mahiyette olduğunu ve dile getirilen her hususun değerli olduğunu, buna ilişkin notların alındığını, toplantı çıktılarının ise kısa sürede değerlendirmeye tabi tutulacağını ifade ederek,

Toplantıya ev sahipliği yaptıkları için Gönen Ticaret Odası İsmail MUTLU ve Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim MUTLU’ya teşekkürlerini iletti.

Yeni hasat sezonunun üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olması dilek ve temennileri ile toplantı sonlandırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.