17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Balıkhali’nde palamut bolluğu

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 06.09.2024 - 12:32, Güncelleme: 06.09.2024 - 16:37
 

Balıkhali’nde palamut bolluğu

Bu sezon bol olması beklenen palamut, Çanakkale Balıkhalinde tanesi 100 liradan alıcı buluyor.
Denizlerde 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağı ile birlikte "Vira Bismillah" diyerek ağlarını denizle buluşturan balıkçılar bol miktarda avlanan palamut ile yüzleri güldürdü.  Çanakkale Balıkhalinde ! Eylül’de 200 liradan satılan Palamut ise 100 liraya kadar düştü. Balıkhali Esnafı Volkan Kaşıkçı, Karadeniz’de 3 tanesi 100 liraya satılan balıkların daha küçük balık olduğunu belirterek fiyatların Karadeniz’le aynı olduğunu açıkladı. Kaşıkçı, yaptığı açıklamasında, “Palamut, Av yasağının ardından 200 lirayla başladı. Yaklaşık 1 hafta içinde yarı yarıya düştü. Şu an tanesi 100 lira. Halkımızı yanıltan bazı noktalar var. İnternette görüyorlar işte Karadeniz'de 3 tanesi 100 liraymış. Bunlar 200 gramlık bizim vanoz yediğimiz balıklar. Orada da yani fiyatlar aşağı yukarı aynı. Gün geçtikçe de bizim umudumuz düşmese de fiyatlar, balıklar irileşecek. Şu an 600 gram civarı geliyor. Bunlar 1 kiloya ulaşacak. Bizim isteğimiz yani bu 100 lira bandında kalsın ama balıklar 1 kilo boyuna ulaşsın. Şu an vatandaşların ilgisi güzel. Uygun bir yiyecek olarak kaldı balık. Şimdi palamut, etli bir balık. Ortalama yine iki kişiyi doyurur. O da yani kişi başı 50 liraya gelir. O da gayet uygun şu an doğal bir besin olarak. Palamut olduğu zaman da diğer balıklar çok satılmıyor. Sardalye mevsimi olduğu için şu an sardalye bulunuyoruz tezgâhımızda. O da 100 lira. Gayet uygun yani her bir kesimin alabileceği fiyatlar.” İfadelerine yer verdi.  
Bu sezon bol olması beklenen palamut, Çanakkale Balıkhalinde tanesi 100 liradan alıcı buluyor.

Denizlerde 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağı ile birlikte "Vira Bismillah" diyerek ağlarını denizle buluşturan balıkçılar bol miktarda avlanan palamut ile yüzleri güldürdü.

 Çanakkale Balıkhalinde ! Eylül’de 200 liradan satılan Palamut ise 100 liraya kadar düştü.

Balıkhali Esnafı Volkan Kaşıkçı, Karadeniz’de 3 tanesi 100 liraya satılan balıkların daha küçük balık olduğunu belirterek fiyatların Karadeniz’le aynı olduğunu açıkladı. Kaşıkçı, yaptığı açıklamasında, “Palamut, Av yasağının ardından 200 lirayla başladı. Yaklaşık 1 hafta içinde yarı yarıya düştü. Şu an tanesi 100 lira. Halkımızı yanıltan bazı noktalar var. İnternette görüyorlar işte Karadeniz'de 3 tanesi 100 liraymış. Bunlar 200 gramlık bizim vanoz yediğimiz balıklar. Orada da yani fiyatlar aşağı yukarı aynı. Gün geçtikçe de bizim umudumuz düşmese de fiyatlar, balıklar irileşecek. Şu an 600 gram civarı geliyor. Bunlar 1 kiloya ulaşacak. Bizim isteğimiz yani bu 100 lira bandında kalsın ama balıklar 1 kilo boyuna ulaşsın. Şu an vatandaşların ilgisi güzel. Uygun bir yiyecek olarak kaldı balık. Şimdi palamut, etli bir balık. Ortalama yine iki kişiyi doyurur. O da yani kişi başı 50 liraya gelir. O da gayet uygun şu an doğal bir besin olarak. Palamut olduğu zaman da diğer balıklar çok satılmıyor. Sardalye mevsimi olduğu için şu an sardalye bulunuyoruz tezgâhımızda. O da 100 lira. Gayet uygun yani her bir kesimin alabileceği fiyatlar.” İfadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.