17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Terziler eski günlerini mumla arıyor

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 19.09.2024 - 15:04, Güncelleme: 19.09.2024 - 15:47
 

Terziler eski günlerini mumla arıyor

Hazır giyim sektörünün gelişmesi terzilik mesleğini bitirdi. Eskiden bayram ve özel günler için siparişle takım elbise diken terziler; artık sadece tamir ve tadilat işleri yapıyor.
Terzilerin asıl işi tadilat ve tamirata döndü. Tekstil sektöründe yaşanan gelişmeler, hazır giyimin büyümesi terzilik mesleğine olumsuz yansıdı. Değişen tüketim alışkanlıkları ve ekonomik sıkıntılar, asırlardır ayakta kalan terzilik mesleğini de değiştirdi.  Vatandaş artık paça daraltma, kısaltma ve bel ayarlama taleplerinde bulunuyor. Kimi e-ticaretten aldığı kıyafeti, kimi evde bir kenara attığı kıyafeti bulup tadilat için getiriyor.  Terzilerde tadilat, tamir dönemi Alım gücü düşen vatandaşlar, yeni alamadığı için daha çok tadilata yöneliyor. Çanakkale’de uzun yıllardır terzilik yapan Dilgun Çetinkaya; sıfırdan dikim olayının artık bitme noktasına geldiğini belirterek işin tadilata döndüğünü dile getirerek ‘’Dükkânına gelen siparişlerin büyük bölümü tadilatlardan oluşuyor. Artık sıfırdan elbise dikmiyoruz, tadilat ve tamirat yapıyoruz. e-ticaretten aldıkları ürünleri bize getiriyorlar, paça daraltma, kısaltma ve bel ayarlamada yoğun sipariş alıyoruz’’ dedi.
Hazır giyim sektörünün gelişmesi terzilik mesleğini bitirdi. Eskiden bayram ve özel günler için siparişle takım elbise diken terziler; artık sadece tamir ve tadilat işleri yapıyor.

Terzilerin asıl işi tadilat ve tamirata döndü. Tekstil sektöründe yaşanan gelişmeler, hazır giyimin büyümesi terzilik mesleğine olumsuz yansıdı.

Değişen tüketim alışkanlıkları ve ekonomik sıkıntılar, asırlardır ayakta kalan terzilik mesleğini de değiştirdi. 

Vatandaş artık paça daraltma, kısaltma ve bel ayarlama taleplerinde bulunuyor.

Kimi e-ticaretten aldığı kıyafeti, kimi evde bir kenara attığı kıyafeti bulup tadilat için getiriyor.

 Terzilerde tadilat, tamir dönemi

Alım gücü düşen vatandaşlar, yeni alamadığı için daha çok tadilata yöneliyor.

Çanakkale’de uzun yıllardır terzilik yapan Dilgun Çetinkaya; sıfırdan dikim olayının artık bitme noktasına geldiğini belirterek işin tadilata döndüğünü dile getirerek ‘’Dükkânına gelen siparişlerin büyük bölümü tadilatlardan oluşuyor. Artık sıfırdan elbise dikmiyoruz, tadilat ve tamirat yapıyoruz. e-ticaretten aldıkları ürünleri bize getiriyorlar, paça daraltma, kısaltma ve bel ayarlamada yoğun sipariş alıyoruz’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.