17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’de Gaziler günü kutlandı

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 19.09.2024 - 11:49, Güncelleme: 19.09.2024 - 16:55
 

Çanakkale’de Gaziler günü kutlandı

Çanakkale’de 19 Eylül gaziler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Çanakkale’de Gaziler günü kapsamında ilk olarak gurur yürüyüşü düzenlendi. Çanakkale Kordonda bulunan Truva atından başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında sona erdi.   Ardından Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Erol Günaydın tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunuldu.  Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Erol Günaydın, “Canlarını ortaya koyan ve gazilikle tüm gazilerin tüm arkadaşlarıma Cumhuriyetimizin kurucu Mustafa Kemal Atatürk'e gazi ünvanının verilişinin 103. yıldönümünde tüm milletimizin nezdinde şükranlarımı sunuyorum” dedi.  Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Deniz Binbaşı Onur Kantimur ise “Cumhuriyetimizi yıkmaya çalışanlara karşı güvenlik güçlerimiz için mücadele edenlerin onurlandırıldığı bir gündür. En yüce mertebe olan şehidlik makamıyla birlikte olan gazilik mertebesi, bağımsızlık ve kutsal değerler uğruna mücadele eden ve bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayanların hak ettiği müstesna bir değerdir. Şehit nurlanmış, gazi ise onurlanmış askerdir.” ifadelerine yer verdi.  Programa, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekilleri Özgür Ceylan ve İsmet Güneşhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gaziler, kurum ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Çanakkale’de 19 Eylül gaziler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çanakkale’de Gaziler günü kapsamında ilk olarak gurur yürüyüşü düzenlendi. Çanakkale Kordonda bulunan Truva atından başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında sona erdi.  

Ardından Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Erol Günaydın tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunuldu. 

Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Erol Günaydın, “Canlarını ortaya koyan ve gazilikle tüm gazilerin tüm arkadaşlarıma Cumhuriyetimizin kurucu Mustafa Kemal Atatürk'e gazi ünvanının verilişinin 103. yıldönümünde tüm milletimizin nezdinde şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Deniz Binbaşı Onur Kantimur ise “Cumhuriyetimizi yıkmaya çalışanlara karşı güvenlik güçlerimiz için mücadele edenlerin onurlandırıldığı bir gündür. En yüce mertebe olan şehidlik makamıyla birlikte olan gazilik mertebesi, bağımsızlık ve kutsal değerler uğruna mücadele eden ve bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayanların hak ettiği müstesna bir değerdir. Şehit nurlanmış, gazi ise onurlanmış askerdir.” ifadelerine yer verdi. 

Programa, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekilleri Özgür Ceylan ve İsmet Güneşhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gaziler, kurum ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.