17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Kiracılar ev tahliyesinde giderlerini talep edebilir

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 18.09.2024 - 15:29, Güncelleme: 18.09.2024 - 16:46
 

Kiracılar ev tahliyesinde giderlerini talep edebilir

Mülk sahiplerinin, kiracılarının taahhütleri bitmeden evi boşaltmalarını talep etmeleri halinde kiracılar ev sahibinden giderlerini talep edebilir. Gayrimenkul danışmanı Hasan Alper Akkoca, detayları ton Tv’ye aktardı.
Kiralık konut piyasasında hareketlilik devam ediyor. Kiralık konutlarda mülk sahiplerinin haklarının yanı sıra kiracılarında hakları yer alıyor. Mülk sahiplerinin kiracılarının taahhüt süresi bitmeden evi boşaltmalarını talep etmeleri durumunda kiracılar giderlerin karşılanmasını talep edebiliyor. Gayrimenkul danışmanı Hasan Alper Akkoca, kiracıların giderleri talep edebileceğini belirtirken, kiracılar ve mülk sahipleri arasında orta yolun bulunması gerektiğini açıkladı. Akkoca, yaptığı açıklamada, “Kiracı eğer kira akdinin bitiminden önce yani kontrat sonlanmadan mülk sahibi tarafından evden çıkartılmak isteniyorsa kiracı böyle bir talepte bulunabilir. Yeni tutacağı evin emlak hizmet bedelini taşıma masraflarını artı minimum yaptıracağı şeylerle alakalı bir para talebinde bulunabilir. Tabii bu son dönemlerde yaşıyoruz bu tarz olayları. Biraz abartılan konular mevcut. Çok ciddi paralar istiyorlar. Bu yerine bölgesine göre değişebiliyor tabii ki. Bence şöyle yapılması lazım ve mülk sahipleri de bunu gözetmeli. Mülk sahibinin eğer gerçekten evde oturmakla alakalı bir aciliyeti varsa kiracının belirli masraflarını en azından taşınma masrafıyla emlak hizmet bedelini ödemeli. Zaten mahkemeye gidildiğinde veya bir şey olduğunda kiracı bu şeyleri talep edebiliyor. Yani mahkemeden bu tarz taleplerin karşılığı çıkabiliyor.” dedi.
Mülk sahiplerinin, kiracılarının taahhütleri bitmeden evi boşaltmalarını talep etmeleri halinde kiracılar ev sahibinden giderlerini talep edebilir. Gayrimenkul danışmanı Hasan Alper Akkoca, detayları ton Tv’ye aktardı.

Kiralık konut piyasasında hareketlilik devam ediyor. Kiralık konutlarda mülk sahiplerinin haklarının yanı sıra kiracılarında hakları yer alıyor.

Mülk sahiplerinin kiracılarının taahhüt süresi bitmeden evi boşaltmalarını talep etmeleri durumunda kiracılar giderlerin karşılanmasını talep edebiliyor.

Gayrimenkul danışmanı Hasan Alper Akkoca, kiracıların giderleri talep edebileceğini belirtirken, kiracılar ve mülk sahipleri arasında orta yolun bulunması gerektiğini açıkladı. Akkoca, yaptığı açıklamada, “ Kiracı eğer kira akdinin bitiminden önce yani kontrat sonlanmadan mülk sahibi tarafından evden çıkartılmak isteniyorsa kiracı böyle bir talepte bulunabilir. Yeni tutacağı evin emlak hizmet bedelini taşıma masraflarını artı minimum yaptıracağı şeylerle alakalı bir para talebinde bulunabilir. Tabii bu son dönemlerde yaşıyoruz bu tarz olayları. Biraz abartılan konular mevcut. Çok ciddi paralar istiyorlar. Bu yerine bölgesine göre değişebiliyor tabii ki. Bence şöyle yapılması lazım ve mülk sahipleri de bunu gözetmeli. Mülk sahibinin eğer gerçekten evde oturmakla alakalı bir aciliyeti varsa kiracının belirli masraflarını en azından taşınma masrafıyla emlak hizmet bedelini ödemeli. Zaten mahkemeye gidildiğinde veya bir şey olduğunda kiracı bu şeyleri talep edebiliyor. Yani mahkemeden bu tarz taleplerin karşılığı çıkabiliyor.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.