17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Instagram'dan "Genç Hesaplar" uygulaması

Gündem (Haber Bülteni) - | 18.09.2024 - 16:00, Güncelleme: 18.09.2024 - 16:00
 

Instagram'dan "Genç Hesaplar" uygulaması

Sosyal medya platformu Instagram, 18 yaş altı kullanıcılarına yönelik "Genç Hesaplar" adını verdiği yeni bir uygulamayı hayata geçireceğini duyurdu.
Ocak ayından itibaren Türkiye’de de devreye girecek olan bu uygulama kapsamında, reşit olmayan kullanıcıların hesapları ebeveyn kontrolüne tabi olacak ve belirli özelliklere erişim kısıtlaması getirilecek. Meta yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, genç hesap uygulamasının Türkiye ile birlikte diğer ülkelerde de devreye gireceği belirtildi. Yeni düzenleme ile birlikte ebeveynler, çocuklarının Instagram'da hangi içerik başlıklarını seçtiğini görebilecek ve son bir haftada kimlerle mesajlaştıklarına dair bilgi edinebilecekler. Ancak, mesaj içeriklerine erişim sağlanamayacak. Ayrıca, ebeveynler çocuklarının uygulamayı kullanma sürelerini belirleyebilecek ve belirli saatlerde platforma girişlerini engelleyebilecek. Gençlerin erişkin hesaplarına kaydolmalarını engellemek amacıyla da önlemler alınacak. Meta, 18 yaş altı kullanıcıların yetişkin doğum tarihi ile platforma kaydolmaya çalışmaları durumunda, bu kişilerin tespit edilip hesaplarının otomatik olarak kısıtlı hesaplara dönüştürüleceğini açıkladı.   KAYNAK: HABER MERKEZİ
Sosyal medya platformu Instagram, 18 yaş altı kullanıcılarına yönelik "Genç Hesaplar" adını verdiği yeni bir uygulamayı hayata geçireceğini duyurdu.

Ocak ayından itibaren Türkiye’de de devreye girecek olan bu uygulama kapsamında, reşit olmayan kullanıcıların hesapları ebeveyn kontrolüne tabi olacak ve belirli özelliklere erişim kısıtlaması getirilecek.

Meta yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, genç hesap uygulamasının Türkiye ile birlikte diğer ülkelerde de devreye gireceği belirtildi. Yeni düzenleme ile birlikte ebeveynler, çocuklarının Instagram'da hangi içerik başlıklarını seçtiğini görebilecek ve son bir haftada kimlerle mesajlaştıklarına dair bilgi edinebilecekler. Ancak, mesaj içeriklerine erişim sağlanamayacak. Ayrıca, ebeveynler çocuklarının uygulamayı kullanma sürelerini belirleyebilecek ve belirli saatlerde platforma girişlerini engelleyebilecek.

Gençlerin erişkin hesaplarına kaydolmalarını engellemek amacıyla da önlemler alınacak. Meta, 18 yaş altı kullanıcıların yetişkin doğum tarihi ile platforma kaydolmaya çalışmaları durumunda, bu kişilerin tespit edilip hesaplarının otomatik olarak kısıtlı hesaplara dönüştürüleceğini açıkladı.

 

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.