17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Hac kayıtları 27 Eylül'e kadar uzatıldı

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 19.09.2024 - 15:38, Güncelleme: 19.09.2024 - 16:54
 

Hac kayıtları 27 Eylül'e kadar uzatıldı

2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinde tarih uzatıldı. Çanakkale Müftü Yardımcısı Nimet Ustabaşı; kararın gelen yoğun talep üzerine alındığını belirtti.
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 27 Eylül'e kadar uzatıldığı bildirdi. Çanakkale Müftü Yardımcısı Nimet Keseli Ustabaşı; vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine yapılan düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı Çanakkale İl Müftü Yardımcısı Nimet Keseli Ustabaşı; 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin, 27 Eylül'e kadar e-Devlet üzerinden yada Çanakkale İl Müftülüğünde gerçekleştirilebileceğini kaydetti. Müftü Yardımcısı Nimet Keseli Ustabaşı, ‘’2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül'e kadar uzatıldı. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine uzatılan 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 27 Eylül'e kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceği gibi İl Müftülüğü binamızda da vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz.’’ dedi İslamın 5 şartından biri olan Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek isteyen kişiler için ayrılan kontenjan ise başvurular tamamlandıktan sonra duyurulacak. ‘’ Keşke başvuran bütün vatandaşlarımızı kutsal topraklara gönderebilsek ama maalesef bir kontenjan var. Kuraya dahi olup kurada ismi çıkan vatandaşlarımızı uğurlayacağız. Geçen sene 2024 yılında Çanakkale’den yaklaşık 500 vatandaşımız hac görevini yerine getirdi. Bu sene de aynı olacağını düşünüyoruz.’’ 2025 yılı hac fiyatları ise kuralar çekildikten sonra Suudi Arabistan Riyali üzerinden açıklanacak. 2024 yılında konaklama gün sayısına ve türüne göre fiyatlar 24 bin 500 Riyal ile 60 bin Riyal arasında gerçekleşmişti. Çanakkale’de bu sene kayıt yaptıran, kayıt yenileyen ve yeni kayıt yaptıran 11 bin 29 vatandaş kutsal topraklara gitmek için başvurdu. ‘’Çanakkale’de kayıt yaptıran, kaydını yenileyen ve yeni kayıt yaptıran şuan itibariyle 11 bin 29 vatandaşımız var ancak kayıt süresi devam ettiği için bu sayının kayıt sonuna kadar artacağını düşünüyoruz.’’ Dedi.
2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinde tarih uzatıldı. Çanakkale Müftü Yardımcısı Nimet Ustabaşı; kararın gelen yoğun talep üzerine alındığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 27 Eylül'e kadar uzatıldığı bildirdi.

Çanakkale Müftü Yardımcısı Nimet Keseli Ustabaşı; vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine yapılan düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Çanakkale İl Müftü Yardımcısı Nimet Keseli Ustabaşı; 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin, 27 Eylül'e kadar e-Devlet üzerinden yada Çanakkale İl Müftülüğünde gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Müftü Yardımcısı Nimet Keseli Ustabaşı, ‘’2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül'e kadar uzatıldı. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine uzatılan 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 27 Eylül'e kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceği gibi İl Müftülüğü binamızda da vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz.’’ dedi

İslamın 5 şartından biri olan Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek isteyen kişiler için ayrılan kontenjan ise başvurular tamamlandıktan sonra duyurulacak.

‘’ Keşke başvuran bütün vatandaşlarımızı kutsal topraklara gönderebilsek ama maalesef bir kontenjan var. Kuraya dahi olup kurada ismi çıkan vatandaşlarımızı uğurlayacağız. Geçen sene 2024 yılında Çanakkale’den yaklaşık 500 vatandaşımız hac görevini yerine getirdi. Bu sene de aynı olacağını düşünüyoruz.’’

2025 yılı hac fiyatları ise kuralar çekildikten sonra Suudi Arabistan Riyali üzerinden açıklanacak. 2024 yılında konaklama gün sayısına ve türüne göre fiyatlar 24 bin 500 Riyal ile 60 bin Riyal arasında gerçekleşmişti.

Çanakkale’de bu sene kayıt yaptıran, kayıt yenileyen ve yeni kayıt yaptıran 11 bin 29 vatandaş kutsal topraklara gitmek için başvurdu.

‘’Çanakkale’de kayıt yaptıran, kaydını yenileyen ve yeni kayıt yaptıran şuan itibariyle 11 bin 29 vatandaşımız var ancak kayıt süresi devam ettiği için bu sayının kayıt sonuna kadar artacağını düşünüyoruz.’’ Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.