DARDANEL

‘’Esnaf ve sanatkar bu ülkenin çimentosu’’

Yaşam (Haber Merkezi) - | 25.04.2024 - 14:52, Güncelleme: 25.04.2024 - 15:17
 

‘’Esnaf ve sanatkar bu ülkenin çimentosu’’

Çanakkale Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, sosyal medya üzerinden kafe ve restoranlarda yemek fiyatlarındaki fahiş artışıyla ilgili yaratılan algı kampanyasına tepki gösterdi. Özcan; ‘’esnaf sanatkar sahipsiz veya kanunsuz değildir’’ dedi.
Yüksek enflasyonun en çok hissedildiği sektörlerin başında gıda sektörü geliyor. Ekonomik krizle birlikte yeme-içme sektöründe uygulanan fahiş fiyat tarifeleri sosyal medyada boykot kampanyasının başlamasına neden oldu. Sosyal medya üzerinden yapılan yiyecek içecek sektöründe hizmet veren işletmelerle ilgili paylaşımlar vatandaşla esnafı karşı karşıya getirdi. Vatandaş kafe ve restoranlardaki yiyecek ve içecek fiyatlarını pahalı bulurken, esnaflar bu kötü ekonomi yönetiminin günah keçisi olmaktan rahatsız. Esnaf ve sanatkarın ülkenin çimentosu olduğu vurgulayan Çanakkale Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan fahiş fiyat' eleştirisine şöyle yanıt verdi. Çanakkale Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan ‘’ Biz her zaman şunu söylüyoruz. Esnaf ve sanatkar bu ülkenin çimentosu. Ekonomik açıdan da çimentosu, sosyal hayatta da çimentosu. Bin yıllık bir geçmişi var. Devletimizle ilgili her türlü konuda  esnaf ve sanatkar gerekli her şeyi yaptı. Biz 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu çerçevesinde işlerimizi yürüten kesimiz ve fiyat tarifesine tabiyiz. Fiyat tarifelerinde esnaf ister, mesleki oda yönetim kurulu Birliğe gönderir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği onaylar. Gramajı, adeti ve fiyatları vardır. Bundan 2 ay önce tekrar Ticaret Bakanlığının çıkarmış olduğu yönetmelik kapsamında bir lokantaya bir kafeteryaya gittiğinizde dışarıda fiyat tarifesinde ne ürünler varsa görülecek. Vatandaş istediği yiyeceğin ve veya içeceğin fiyatını görecek. Günlük fiyat değişikliği kesinlikle mümkün değil. Bunun yanında son 2 yıldır ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşıyor toplumun büyük kesimi. Esnafın girdi maliyetlerinde günlük ve aylık değişiklikler yaşanıyor. Bunlar kiralardan başlıyor, vergiyle, sosyal güvenlikle akaryakıtla devam ediyor. Biz fiyat tarifelerini esnaf isterken çıkan fiyat tarifelerindeki maliyetlere bakılarak düzenleme yapılıyor. Esnaf sanatkar sahipsiz veya kanunsuz değildir Bütün işletmeler esnaf ve sanatkar niteliğinde değil, zincir kafeler, zincir restoranlar var. Gidiyorsunuz bir kahve 240 TL. Bu örnek gösterilerek, tabandaki esnaf suçlanamaz, esnaf sahipsiz değil, bunların içinde hatalar varsa devlet denetimini yapıyor. İşyeri kapatmaya kadar varan cezalar var. Bizde bir eksik varsa biz her zaman buradayız ama esnaf ve sanatkarın ülkedeki ekonomik sıkıntının enflasyonun artışının temel nedeni gibi gösterirseniz bu iş olmaz’’ dedi.   HABER: HÜLYA ESEN
Çanakkale Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, sosyal medya üzerinden kafe ve restoranlarda yemek fiyatlarındaki fahiş artışıyla ilgili yaratılan algı kampanyasına tepki gösterdi. Özcan; ‘’esnaf sanatkar sahipsiz veya kanunsuz değildir’’ dedi.

Yüksek enflasyonun en çok hissedildiği sektörlerin başında gıda sektörü geliyor. Ekonomik krizle birlikte yeme-içme sektöründe uygulanan fahiş fiyat tarifeleri sosyal medyada boykot kampanyasının başlamasına neden oldu.

Sosyal medya üzerinden yapılan yiyecek içecek sektöründe hizmet veren işletmelerle ilgili paylaşımlar vatandaşla esnafı karşı karşıya getirdi. Vatandaş kafe ve restoranlardaki yiyecek ve içecek fiyatlarını pahalı bulurken, esnaflar bu kötü ekonomi yönetiminin günah keçisi olmaktan rahatsız.

Esnaf ve sanatkarın ülkenin çimentosu olduğu vurgulayan Çanakkale Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan fahiş fiyat' eleştirisine şöyle yanıt verdi.

Çanakkale Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan ‘’ Biz her zaman şunu söylüyoruz. Esnaf ve sanatkar bu ülkenin çimentosu. Ekonomik açıdan da çimentosu, sosyal hayatta da çimentosu. Bin yıllık bir geçmişi var. Devletimizle ilgili her türlü konuda  esnaf ve sanatkar gerekli her şeyi yaptı. Biz 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu çerçevesinde işlerimizi yürüten kesimiz ve fiyat tarifesine tabiyiz. Fiyat tarifelerinde esnaf ister, mesleki oda yönetim kurulu Birliğe gönderir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği onaylar. Gramajı, adeti ve fiyatları vardır. Bundan 2 ay önce tekrar Ticaret Bakanlığının çıkarmış olduğu yönetmelik kapsamında bir lokantaya bir kafeteryaya gittiğinizde dışarıda fiyat tarifesinde ne ürünler varsa görülecek. Vatandaş istediği yiyeceğin ve veya içeceğin fiyatını görecek. Günlük fiyat değişikliği kesinlikle mümkün değil. Bunun yanında son 2 yıldır ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşıyor toplumun büyük kesimi. Esnafın girdi maliyetlerinde günlük ve aylık değişiklikler yaşanıyor. Bunlar kiralardan başlıyor, vergiyle, sosyal güvenlikle akaryakıtla devam ediyor. Biz fiyat tarifelerini esnaf isterken çıkan fiyat tarifelerindeki maliyetlere bakılarak düzenleme yapılıyor.

Esnaf sanatkar sahipsiz veya kanunsuz değildir

Bütün işletmeler esnaf ve sanatkar niteliğinde değil, zincir kafeler, zincir restoranlar var. Gidiyorsunuz bir kahve 240 TL. Bu örnek gösterilerek, tabandaki esnaf suçlanamaz, esnaf sahipsiz değil, bunların içinde hatalar varsa devlet denetimini yapıyor. İşyeri kapatmaya kadar varan cezalar var. Bizde bir eksik varsa biz her zaman buradayız ama esnaf ve sanatkarın ülkedeki ekonomik sıkıntının enflasyonun artışının temel nedeni gibi gösterirseniz bu iş olmaz’’ dedi.

 

HABER: HÜLYA ESEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.