DARDANEL
Ton Reklam Genel

Troya Müzesi Hıdırellez coşkusuna hazırlanıyor

Kültür/Sanat (Haber Merkezi) - | 04.05.2024 - 11:54, Güncelleme: 04.05.2024 - 12:47
 

Troya Müzesi Hıdırellez coşkusuna hazırlanıyor

Troya Müzesi, geleneksel Hıdrellez Şenlikleri ile coşkuya hazırlanıyor! 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinliklerde, binlerce yıllık geleneğin izleri modern zamanlara taşınıyor.
Etkinlik kapsamında, 5 Mayıs Pazar günü saat 20:30'da Tevfikiye Köy meydanında, Hıdrellez ateşi yakılacak. Bu anlamlı ritüelde, dileklerin yıldızlara ve ateşe emanet edileceği bir atmosfer oluşturulacak. Şenlikler 6 Mayıs Pazartesi günü de devam ediyor. Saat 11:00'de Tevfikiye Köy meydanından başlayacak olan şenlik yürüyüşü, Troya Antik Kenti Hıdrellez alanına doğru ilerleyecek. Binlerce katılımcı, geleneksel kıyafetleriyle, dans ve müzik eşliğinde birlikte yürüyecek ve Troya'nın mistik atmosferinde Hıdrellez'in tadını çıkaracak. Etkinlikler kapsamında, herkesin dileğini yazıp ateşe bırakabileceği özel bir alan da olacak. Troya Müzesi'nin düzenlediği bu anlamlı etkinlik, tarih ve kültürün iç içe geçtiği bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.   Troya Müzesi düzenleyeceği etkinlik ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak, tüm Çanakkalelileri etkinliğe davet etti. Troya Müzesi sosyal medya hesabında şu ifadeler yer aldı; “Dilekler yazıldı, küpe atıldı! Hıdrellez hazırlıklarımız büyük bir heyecanla devam ediyor. Dün Tevfikiye Köyü ve Troya Müzesi’ni dolaşan dilek küpü, dilekleri ve manileri topladı. 6 Mayıs günü dilek küpü kırılacak ve dilekler tek tek okunacak. Unutma! Troya Hıdrellez Şenlikleri 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor! 5 Mayıs Pazar günü Tevfikiye Köy meydanında saat 20:30’da Hıdrellez ateşi yakılıyor. 6 Mayıs Pazartesi günü saat 11:00 de Tevfikiye Köy meydanından Troya Antik Kenti Hıdrellez alanına şenlik yürüyüşümüz başlıyor. Sende dileğini yaz ve bize katıl!”  
Troya Müzesi, geleneksel Hıdrellez Şenlikleri ile coşkuya hazırlanıyor! 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinliklerde, binlerce yıllık geleneğin izleri modern zamanlara taşınıyor.

Etkinlik kapsamında, 5 Mayıs Pazar günü saat 20:30'da Tevfikiye Köy meydanında, Hıdrellez ateşi yakılacak. Bu anlamlı ritüelde, dileklerin yıldızlara ve ateşe emanet edileceği bir atmosfer oluşturulacak.

Şenlikler 6 Mayıs Pazartesi günü de devam ediyor. Saat 11:00'de Tevfikiye Köy meydanından başlayacak olan şenlik yürüyüşü, Troya Antik Kenti Hıdrellez alanına doğru ilerleyecek. Binlerce katılımcı, geleneksel kıyafetleriyle, dans ve müzik eşliğinde birlikte yürüyecek ve Troya'nın mistik atmosferinde Hıdrellez'in tadını çıkaracak.

Etkinlikler kapsamında, herkesin dileğini yazıp ateşe bırakabileceği özel bir alan da olacak. Troya Müzesi'nin düzenlediği bu anlamlı etkinlik, tarih ve kültürün iç içe geçtiği bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.  

Troya Müzesi düzenleyeceği etkinlik ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak, tüm Çanakkalelileri etkinliğe davet etti.

Troya Müzesi sosyal medya hesabında şu ifadeler yer aldı;

“Dilekler yazıldı, küpe atıldı! Hıdrellez hazırlıklarımız büyük bir heyecanla devam ediyor. Dün Tevfikiye Köyü ve Troya Müzesi’ni dolaşan dilek küpü, dilekleri ve manileri topladı. 6 Mayıs günü dilek küpü kırılacak ve dilekler tek tek okunacak. Unutma! Troya Hıdrellez Şenlikleri 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor! 5 Mayıs Pazar günü Tevfikiye Köy meydanında saat 20:30’da Hıdrellez ateşi yakılıyor. 6 Mayıs Pazartesi günü saat 11:00 de Tevfikiye Köy meydanından Troya Antik Kenti Hıdrellez alanına şenlik yürüyüşümüz başlıyor. Sende dileğini yaz ve bize katıl!”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.