DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale'deki ilkokul mezunu sayısı dikkat çekti

Eğitim (Haber Merkezi) - | 04.05.2024 - 11:04, Güncelleme: 04.05.2024 - 11:35
 

Çanakkale'deki ilkokul mezunu sayısı dikkat çekti

Türkiye İstatistik Kurumu “illere göre bitirilen eğitim durumu” verilerini paylaştı.
Türkiye’de ki nüfus yapısını ve özelliklerini belirlenen konu başlıkları altında inceleyen Türkiye İstatistik Kurumu “illere göre bitirilen eğitim durumu” verilerini paylaştı. Paylaşılan 2022 yılına ait rapora göre Çanakkale’de toplam 5 bin 633 kişi okuma yazma bilmiyor. Okuma yazma bilen fakat herhangi bir okul bitirmeyen kişi sayısı ise 39 bin 173 kişi olduğu göze çarpıyor. Çanakkale’de İlkokul mezunları birinci sırada Verilere göre en dikkat çekici konu ise Çanakkale’de 144 bin 852 kişi ilkokul mezunu yer alırken, Lise eğitimini tamamlayan öğrenci sayısı 119 bin 564’e kadar düşüyor. Yüksekokul veya fakülteyi bitiren Çanakkaleli sayısı ise 94 bin 27 kişi. Kentte en az  2 bin 250 kişiyle Doktora eğitimini tamamlamış kişiler yer alıyor.
Türkiye İstatistik Kurumu “illere göre bitirilen eğitim durumu” verilerini paylaştı.

Türkiye’de ki nüfus yapısını ve özelliklerini belirlenen konu başlıkları altında inceleyen Türkiye İstatistik Kurumu “illere göre bitirilen eğitim durumu” verilerini paylaştı.

Paylaşılan 2022 yılına ait rapora göre Çanakkale’de toplam 5 bin 633 kişi okuma yazma bilmiyor.

Okuma yazma bilen fakat herhangi bir okul bitirmeyen kişi sayısı ise 39 bin 173 kişi olduğu göze çarpıyor.

Çanakkale’de İlkokul mezunları birinci sırada

Verilere göre en dikkat çekici konu ise Çanakkale’de 144 bin 852 kişi ilkokul mezunu yer alırken, Lise eğitimini tamamlayan öğrenci sayısı 119 bin 564’e kadar düşüyor.

Yüksekokul veya fakülteyi bitiren Çanakkaleli sayısı ise 94 bin 27 kişi.

Kentte en az  2 bin 250 kişiyle Doktora eğitimini tamamlamış kişiler yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.