17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çiftçiler zor bir sene geçirdi

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 18.09.2024 - 15:47, Güncelleme: 18.09.2024 - 17:10
 

Çiftçiler zor bir sene geçirdi

Tarımda 2024 sezonunda sona gelindi. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, çiftçinin zor bir sene geçirdiğini belirtken, şeftalinin ise bu sene üreticisinin yüzünü güldürdüğünü açıkladı.
Tarımda 2024 sezonunda sona gelindi. Bu yıl dikilen bir çok ürün hasat edilirken, bazı ürünler ise dalında kaldı. Çanakkale’de sezonun nasıl geçtiğini Ton Tv’ye değerlendiren Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, çiftçinin zor bir sene geçirdiğini açıkladı. Başkan Ünver yaptığı açıklamasında, “Çiftçinin son hasatları Ekim ayında olacak olan çeltik ve zeytin kaldı. Artık şeftali bitmek üzere. Onun haricinde Trabzon hurması başlayıp meyve olarak da elma ve ayva ile sezonu bitireceğiz. Meyveyi değerlenecek olursak çok az iniş çıkışı olsa da bu yıl meyveci para kazandı. Diğer üreticilerimiz şu an çeltik fiyatı belli olmadı, tohumluk mısır hasadı devam ediyor. Fakat henüz fiyatı belli değil. Eğer borsa fiyatlarını baz alırsak fiyatlar güzel. Çiftçi, verimi yakaladığında tohumluk mısırdan para kazanır bu yıl. Diğer ürünlerde devletin belirlediği fiyatlardan çiftçi bu sene para kazanamadı. Domates, Karpuz, Kavun gibi ürünler dalında değil yerinde kaldı. Üreticilerimiz kamyonlarca kavunu bedava dağıttı. Bunların giderleri çok ağır. Bugün kavun ve karpuzun çiftçiye bir dekar maliyeti en az 30 bin lira. Bunlar tamamen çiftçinin cebinden çıktı ve hiçbirisinden para kazanamadı.” İfadelerine yer verdi.
Tarımda 2024 sezonunda sona gelindi. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, çiftçinin zor bir sene geçirdiğini belirtken, şeftalinin ise bu sene üreticisinin yüzünü güldürdüğünü açıkladı.

Tarımda 2024 sezonunda sona gelindi. Bu yıl dikilen bir çok ürün hasat edilirken, bazı ürünler ise dalında kaldı.

Çanakkale’de sezonun nasıl geçtiğini Ton Tv’ye değerlendiren Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, çiftçinin zor bir sene geçirdiğini açıkladı. Başkan Ünver yaptığı açıklamasında, “Çiftçinin son hasatları Ekim ayında olacak olan çeltik ve zeytin kaldı. Artık şeftali bitmek üzere. Onun haricinde Trabzon hurması başlayıp meyve olarak da elma ve ayva ile sezonu bitireceğiz. Meyveyi değerlenecek olursak çok az iniş çıkışı olsa da bu yıl meyveci para kazandı. Diğer üreticilerimiz şu an çeltik fiyatı belli olmadı, tohumluk mısır hasadı devam ediyor. Fakat henüz fiyatı belli değil. Eğer borsa fiyatlarını baz alırsak fiyatlar güzel. Çiftçi, verimi yakaladığında tohumluk mısırdan para kazanır bu yıl. Diğer ürünlerde devletin belirlediği fiyatlardan çiftçi bu sene para kazanamadı. Domates, Karpuz, Kavun gibi ürünler dalında değil yerinde kaldı. Üreticilerimiz kamyonlarca kavunu bedava dağıttı. Bunların giderleri çok ağır. Bugün kavun ve karpuzun çiftçiye bir dekar maliyeti en az 30 bin lira. Bunlar tamamen çiftçinin cebinden çıktı ve hiçbirisinden para kazanamadı.” İfadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.