17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Bakanlıktan yumurta tüketimine yeni düzenleme

Gündem (Haber Bülteni) - | 18.09.2024 - 16:14, Güncelleme: 18.09.2024 - 16:14
 

Bakanlıktan yumurta tüketimine yeni düzenleme

Tarım ve Orman Bakanlığı, yumurta tüketimine ilişkin yeni bir düzenlemeye gideceğini açıkladı.
Bu düzenlemeye göre, yumurtalardaki "son kullanma tarihi" ibaresi kaldırılarak yerine "tavsiye edilen tüketim tarihi" ifadesi getirilecek. Raf ömrü 28 gün olan yumurtalar, eğer bu süre zarfında satılmamışsa, satıcılar tarafından raflardan kaldırılacak. YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon, uygun koşullarda saklanan yumurtaların kullanım ömrünün daha uzun olabileceğini belirterek, bu düzenlemeyle israfın önüne geçileceğini vurguladı. Ayrıca, 35-40 günlük yumurtaların da uygun saklama koşulları altında güvenle tüketilebileceğini ifade etti. Yeni düzenleme, satıcılar ve tüketiciler arasında çeşitli tartışmalara yol açtı. Tüketicilerin bu değişiklik karşısında nasıl bir tavır alacağı ve satıcıların yeni kurallara nasıl uyum sağlayacağı merak ediliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, yumurta tüketimine ilişkin yeni bir düzenlemeye gideceğini açıkladı.

Bu düzenlemeye göre, yumurtalardaki "son kullanma tarihi" ibaresi kaldırılarak yerine "tavsiye edilen tüketim tarihi" ifadesi getirilecek. Raf ömrü 28 gün olan yumurtalar, eğer bu süre zarfında satılmamışsa, satıcılar tarafından raflardan kaldırılacak.

YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon, uygun koşullarda saklanan yumurtaların kullanım ömrünün daha uzun olabileceğini belirterek, bu düzenlemeyle israfın önüne geçileceğini vurguladı. Ayrıca, 35-40 günlük yumurtaların da uygun saklama koşulları altında güvenle tüketilebileceğini ifade etti.

Yeni düzenleme, satıcılar ve tüketiciler arasında çeşitli tartışmalara yol açtı. Tüketicilerin bu değişiklik karşısında nasıl bir tavır alacağı ve satıcıların yeni kurallara nasıl uyum sağlayacağı merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.