Sağlık Sen’den bütçe açıklaması
Sağlık Sen’den bütçe açıklaması
Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek olan 2025 yılı Sağlık Bakanlığı bütçesine ilişkin taleplerini dile getirdi. Özen, sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin artırılması, gece mesai ücretlerine yüzde 50 zam yapılması, teşvik ödemelerinin yeniden düzenlenmesi ve emeklilikte maaşlarının iyileştirilmesi gibi çeşitli taleplerde bulundu. Ayrıca, aile hekimliği yönetmeliklerinden kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi ve sağlık çalışanlarının haklarının bütçede öncelikli olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.
Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün görüşülecek olan Sağlık Bakanlığı 2025 yılı bütçesine yönelik taleplerini yenileyeceklerini söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) Plan ve Bütçe komisyonunda Sağlık Bakanlığı’nın bütçesi görüşülmesi öncesinde Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, yaptığı basın açıklamasında 2025 yılı bütçesine yönelik taleplerini yenileyeceklerini söyledi. Başkan Özen, yaptığı açıklamasında, “Biz Sağlık-Sen olarak nöbet ücretlerinin dünya standartları seviyesinde artırılmasını istiyoruz. Gece çalışmanın insan psikolojisi, metabolizması ve sosyal yaşamına ilişkin olumsuzlukları göz önüne alınarak akşam saat 20.00’den sabah saat 06.00’ya kadar geçen süreler için ücretler yüzde 50 artırımlı ödenmelidir. Taban ödeme oranları yüzde 100 oranında artırılmalıdır. Sağlık profesyonellerinin giydiği forma, 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarında olduğu gibi özel görev kıyafeti sayılmalıdır. Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ndeki mağduriyet oluşturacak maddeler kaldırılmalı, aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının sözleşme tavan ücretleri, teşvik ve destek ödemeleri artırılmalıdır. Teşvik ek ödemeler yeniden gözden geçirilmeli, özellik arz eden birimlerin ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının teşvik ek ödemeleri revize edilmelidir. Ayrıca, Bakanlık merkez teşkilatı ile bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışanlara taban ve teşvik ek ödeme verilmelidir. Temel ek ödemeyi kapsayan sabit ve taban ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması, sağlık profesyonellerinin emekli maaşlarının düşük olmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle temel ek ödeme emekliliğe yansıtılmalıdır. Sağlık çalışanlarımız hayati bir sorumluluğu omuzlarında taşımaktadır. Dolayısıyla talepleri göz ardı edilmemesini, sorunlarına çözüm üretilmesini ve bu haklı taleplerine bütçede öncelik verilmesini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.