DARDANEL LOVEMARKS

Pedagog Şahintürk: Sosyal aktiviteler ders çalışma kadar önemli

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 05.09.2024 - 11:48, Güncelleme: 05.09.2024 - 17:03
 

Pedagog Şahintürk: Sosyal aktiviteler ders çalışma kadar önemli

Okulların açılmasına sayılı gün kaldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yaz tatili bitiyor. Okulların açılması ile sınav hazırlıkları başlayacak. Öğrencilerin okulda dersi dinlemeleri kadar düzenli ders çalışmaları ve sosyal yaşamları da başarı oranını artırıyor. Peki, öğrencilerin günlük programı nasıl olmalı? Pedagog Hakan Şahintürk sağlıklı bir çalışma ve yaşam programının nasıl olması gerektiğini anlattı.
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yaz tatili bitiyor. 14 Haziran'da kapanan okullar 9 Eylül’de eğitim öğretime başlayacak. Öğrencilerin sınavda elde edeceği başarı oranı düzenli ders çalışmalarının yanı sıra sağlıklı bir sosyal yaşamla artıyor. Pedagog Hakan Şahintürk, yaşam, sosyal aktivite ve ders çalışma dengesini kurmanın önemini vurguladı.  ÖĞRENCİLER SAĞLIKLI DÜŞÜNMEK İÇİN SOSYAL AKTİVİTELERE DE ZAMAN AYIRMALI  “Çocukların ders çalışmaya ayıracakları zaman hangi öğretim kademesinde olduklarına bağlı. Özellikle sınava hazırlanan çocukların tabii ki belirli bir amacı olmalı. Bu konuda kendilerini çok iyi programlamaları gerek. Sadece ders değil yaşam, sosyal aktivite gibi kendilerinin gelişiminde bulunacakları her şeye zaman ayırmaları gerekiyor ki sağlıklı düşünüp sağlıklı davransınlar ki akademik gelişimleri de sağlıklı devam etsin.”  Çocukların akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve duygusal gelişimlerinin de büyük önem taşıdığını vurgulayan Şahintürk, çocukların empati kurabilen ve şefkatli bireyler olmalarına katkı sağlamanın, onların doğru kararlar vermelerine yardımcı olacağını belirtti. “Çocukların akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve duygusal gelişimleri de çok önemli. Yeterince empatik şefkatli bireyler olabilmelerine katkıda bulunmak çok önemli. Bu gerçekleştiği  takdirde çocuk kendisi için en doğru seçecektir.” Şahintürk, saat kısıtlaması olmadan çocukların kendi programlarını oluşturması gerektiğini vurgulayarak bu gücü kazanmalarında ailelerin destek olması gerektiğini söyledi. ÇOCUĞUN KENDİ PLANINI YAPACAK BİR MENTAL GÜCE SAHİP OLMASI GEREKİYOR “Herhangi bir saat kısıtlaması olmaması gerekiyor. Çocuğun kendi planını yapacak bir mental güce sahip olması gerekiyor, Bu gücü bulmasına da anne babaların destek olması gerekiyor.”   HABER: TUĞDE YILDIRIM  
Okulların açılmasına sayılı gün kaldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yaz tatili bitiyor. Okulların açılması ile sınav hazırlıkları başlayacak. Öğrencilerin okulda dersi dinlemeleri kadar düzenli ders çalışmaları ve sosyal yaşamları da başarı oranını artırıyor. Peki, öğrencilerin günlük programı nasıl olmalı? Pedagog Hakan Şahintürk sağlıklı bir çalışma ve yaşam programının nasıl olması gerektiğini anlattı.

İlkokul, orta okul ve lise öğrencilerinin yaz tatili bitiyor. 14 Haziran'da kapanan okullar 9 Eylül’de eğitim öğretime başlayacak. Öğrencilerin sınavda elde edeceği başarı oranı düzenli ders çalışmalarının yanı sıra sağlıklı bir sosyal yaşamla artıyor. Pedagog Hakan Şahintürk, yaşam, sosyal aktivite ve ders çalışma dengesini kurmanın önemini vurguladı.

 ÖĞRENCİLER SAĞLIKLI DÜŞÜNMEK İÇİN SOSYAL AKTİVİTELERE DE ZAMAN AYIRMALI

 “Çocukların ders çalışmaya ayıracakları zaman hangi öğretim kademesinde olduklarına bağlı. Özellikle sınava hazırlanan çocukların tabii ki belirli bir amacı olmalı. Bu konuda kendilerini çok iyi programlamaları gerek. Sadece ders değil yaşam, sosyal aktivite gibi kendilerinin gelişiminde bulunacakları her şeye zaman ayırmaları gerekiyor ki sağlıklı düşünüp sağlıklı davransınlar ki akademik gelişimleri de sağlıklı devam etsin.”

 Çocukların akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve duygusal gelişimlerinin de büyük önem taşıdığını vurgulayan Şahintürk, çocukların empati kurabilen ve şefkatli bireyler olmalarına katkı sağlamanın, onların doğru kararlar vermelerine yardımcı olacağını belirtti.

“Çocukların akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve duygusal gelişimleri de çok önemli. Yeterince empatik şefkatli bireyler olabilmelerine katkıda bulunmak çok önemli. Bu gerçekleştiği  takdirde çocuk kendisi için en doğru seçecektir.”

Şahintürk, saat kısıtlaması olmadan çocukların kendi programlarını oluşturması gerektiğini vurgulayarak bu gücü kazanmalarında ailelerin destek olması gerektiğini söyledi.

ÇOCUĞUN KENDİ PLANINI YAPACAK BİR MENTAL GÜCE SAHİP OLMASI GEREKİYOR

“Herhangi bir saat kısıtlaması olmaması gerekiyor. Çocuğun kendi planını yapacak bir mental güce sahip olması gerekiyor, Bu gücü bulmasına da anne babaların destek olması gerekiyor.”

 

HABER: TUĞDE YILDIRIM

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.