17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’de kadın futbolu rüzgarı

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 04.09.2024 - 17:44, Güncelleme: 05.09.2024 - 16:43
 

Çanakkale’de kadın futbolu rüzgarı

Çanakkale Dardanel Spor Kulübü, kadın futboluna verdiği desteği bir kez daha göstererek, Soma Zafer Spor Kulübü’nü U13 takımıyla birlikte Çanakkale’de ağırladı.
Çanakkale Dardanel Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinlik, iki takımın genç oyuncuları için hem sportif bir mücadele hem de önemli bir deneyim oldu. Dardanel Spor Kulübü Sportif Direktörü İbrahim Zeki Kutver, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, Soma Zafer Spor’un kadın liglerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Geçen hafta bugün için bir program yapmıştık ve bugün Soma Zafer Spor’u evimizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Kadın takımımızın ardından kız takımımızın altyapı çalışmalarını yeni kurduk. Bu maç, kızlarımız için tecrübe kazanmaları adına büyük bir fırsat,” dedi. Çanakkale halkına da seslenen Kutver, “Çanakkale’de futbol oynamak isteyen genç kızlarımızı Dardanel Spor ailesine katılmaya davet ediyorum. Kayıtlarımız halen devam ediyor,” ifadelerini kullandı. "Kadın futbolunun gelişimi için birlikte çalışmalıyız" Soma Zafer Spor Kulübü Başkanı Hakan Arslancan ise, Çanakkale'de güzel bir gün geçirdiklerini ifade ederek, “Çanakkale Dardanel Spor Kadın Futbol Takımı'nın misafiri olarak U13 takımımızla buradayız. Çanakkale'nin tarihi yerlerini de gezdik. Sporcularımızın çoğu ilk kez Çanakkale’ye geldi. Bu organizasyonu düzenleyen Çanakkale Dardanel Spor'a teşekkür ediyoruz. Amacımız, kız çocuklarının futbolun içinde aktif rol aldığını göstermek. Kadın futbolunun ülkemizde ciddi anlamda desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum,” dedi. Arslancan, Çanakkale Dardanel Spor'un yeni kurulan kadın futbol takımını yakından takip ettiklerini belirterek, “Bu tür girişimler bizi cesaretlendiriyor ve kadın futbolunun gelişimine katkı sağlıyor. Dardanel Spor’a ikinci ligde başarılar diliyorum,” şeklinde konuştu. Ankara Gençlerbirliği’nden Erdem Göktürk de etkinlikte yer aldı Ankara Gençlerbirliği Kadın Futbolu'ndan sorumlu yönetim kurulu üyesi Erdem Göktürk de etkinlikte yer aldı ve duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Göktürk, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde bir proje toplantısındayken, iki değerli takımın minik kızlarının futbol maçından haberdar oldum ve onları izlemek için buraya geldim. Dardanel Spor, altyapıda çok özel bir marka ve burada bu kadar kız çocuğunun futbol oynadığını görmek çok sevindirici. Soma Zafer Spor da altyapıya odaklanan sayılı kulüplerden biri. Her iki kulübe de ligde başarılar diliyorum,” dedi. Bu buluşma, Çanakkale'de kadın futbolunun gelişimi için atılan önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.  
Çanakkale Dardanel Spor Kulübü, kadın futboluna verdiği desteği bir kez daha göstererek, Soma Zafer Spor Kulübü’nü U13 takımıyla birlikte Çanakkale’de ağırladı.

Çanakkale Dardanel Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinlik, iki takımın genç oyuncuları için hem sportif bir mücadele hem de önemli bir deneyim oldu.

Dardanel Spor Kulübü Sportif Direktörü İbrahim Zeki Kutver, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, Soma Zafer Spor’un kadın liglerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Geçen hafta bugün için bir program yapmıştık ve bugün Soma Zafer Spor’u evimizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Kadın takımımızın ardından kız takımımızın altyapı çalışmalarını yeni kurduk. Bu maç, kızlarımız için tecrübe kazanmaları adına büyük bir fırsat,” dedi.

Çanakkale halkına da seslenen Kutver, “Çanakkale’de futbol oynamak isteyen genç kızlarımızı Dardanel Spor ailesine katılmaya davet ediyorum. Kayıtlarımız halen devam ediyor,” ifadelerini kullandı.

"Kadın futbolunun gelişimi için birlikte çalışmalıyız"

Soma Zafer Spor Kulübü Başkanı Hakan Arslancan ise, Çanakkale'de güzel bir gün geçirdiklerini ifade ederek, “Çanakkale Dardanel Spor Kadın Futbol Takımı'nın misafiri olarak U13 takımımızla buradayız. Çanakkale'nin tarihi yerlerini de gezdik. Sporcularımızın çoğu ilk kez Çanakkale’ye geldi. Bu organizasyonu düzenleyen Çanakkale Dardanel Spor'a teşekkür ediyoruz. Amacımız, kız çocuklarının futbolun içinde aktif rol aldığını göstermek. Kadın futbolunun ülkemizde ciddi anlamda desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum,” dedi.

Arslancan, Çanakkale Dardanel Spor'un yeni kurulan kadın futbol takımını yakından takip ettiklerini belirterek, “Bu tür girişimler bizi cesaretlendiriyor ve kadın futbolunun gelişimine katkı sağlıyor. Dardanel Spor’a ikinci ligde başarılar diliyorum,” şeklinde konuştu.

Ankara Gençlerbirliği’nden Erdem Göktürk de etkinlikte yer aldı

Ankara Gençlerbirliği Kadın Futbolu'ndan sorumlu yönetim kurulu üyesi Erdem Göktürk de etkinlikte yer aldı ve duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Göktürk, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde bir proje toplantısındayken, iki değerli takımın minik kızlarının futbol maçından haberdar oldum ve onları izlemek için buraya geldim. Dardanel Spor, altyapıda çok özel bir marka ve burada bu kadar kız çocuğunun futbol oynadığını görmek çok sevindirici. Soma Zafer Spor da altyapıya odaklanan sayılı kulüplerden biri. Her iki kulübe de ligde başarılar diliyorum,” dedi.

Bu buluşma, Çanakkale'de kadın futbolunun gelişimi için atılan önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.