17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale Narin için toplandı

Öneçıkanlar 09.09.2024 - 19:24, Güncelleme: 09.09.2024 - 19:24
 

Çanakkale Narin için toplandı

8 Mart Kadın Platformu Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dere kenarında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için basın açıklaması gerçekleştirdi.
Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dere kenarında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için Çanakkale İskele Meydanında 8 Mart Kadın Platformu tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.  Açıklamaya, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, dernek ve STK temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.  Basın açıklamasını 8 Mart Kadın Platformu adına okuyan Safiye Eraş, “8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, 19 günün ardından Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde bir dere yatağında bulundu. Gösteriye dönüştürülen arama çalışmalarının arkasında "Onca teknik donanıma, özel ekiplere rağmen bugüne kadar nasıl bulunamadı?",  “kimler korunmaya ya da neyin üzeri kapatılmaya çalışıldı?" soruları kaldı! Narin bir köyün içerisinde anlaşmalı ortak bir sessizlik içinde bir cinayete kurban gitti. “Kutsal aile düzeni" dedikçe kadınlar ve çocuklar ölüyor, devlet korumuyor, cinayeti bilenler susuyor. Aynı kutsal aile düzeninde çocuklar hala tarikatlara teslim ediliyor, istismara maruz kalıyor. Narin ilk değil, senelerdir çocuklar erkekler tarafından istismara uğruyor, kaçırılıyor, kaybediliyor, bu kayıplar kutsal ailenin içinden dışarı çıkarılmıyor, kol kırılıyor yen içinde kalıyor. Rabia Naz’dan, Gülistan Doku’ya, Yelda Kahraman’dan, Nadira Kadirova’ya faillerin nasıl korunduğunu iyi biliyoruz. Üstü örtülen erkek şiddetine, kayıplara, ölümlere, istismara alışmaya niyetimiz yok. Tüm bunlar failleri cesaretlendiriyor, çocuklar için yaşamın her alanını daha güvencesiz hale getiriyor. İşte tam bu sebepten çocuk cinayetleri nereden gelirse gelsin politiktir! Bugün Narin için isyan ederken adalet talebimizi yükselterek bir çocuğumuzun bile tırnağına zarar gelmesin diye mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Çocukların güvenle büyüyebileceği bir yaşam için mücadeleyi sürdüreceğiz. Narin'in öldürülmesindeki tüm sorumluların ortaya çıkartılması, cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağız. Çocukları karanlığa teslim etmeyeceğiz!” ifadelerine yer verdi.  
8 Mart Kadın Platformu Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dere kenarında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dere kenarında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için Çanakkale İskele Meydanında 8 Mart Kadın Platformu tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. 

Açıklamaya, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, dernek ve STK temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. 

Basın açıklamasını 8 Mart Kadın Platformu adına okuyan Safiye Eraş, “8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, 19 günün ardından Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde bir dere yatağında bulundu. Gösteriye dönüştürülen arama çalışmalarının arkasında "Onca teknik donanıma, özel ekiplere rağmen bugüne kadar nasıl bulunamadı?",  “kimler korunmaya ya da neyin üzeri kapatılmaya çalışıldı?" soruları kaldı! Narin bir köyün içerisinde anlaşmalı ortak bir sessizlik içinde bir cinayete kurban gitti. “Kutsal aile düzeni" dedikçe kadınlar ve çocuklar ölüyor, devlet korumuyor, cinayeti bilenler susuyor. Aynı kutsal aile düzeninde çocuklar hala tarikatlara teslim ediliyor, istismara maruz kalıyor. Narin ilk değil, senelerdir çocuklar erkekler tarafından istismara uğruyor, kaçırılıyor, kaybediliyor, bu kayıplar kutsal ailenin içinden dışarı çıkarılmıyor, kol kırılıyor yen içinde kalıyor. Rabia Naz’dan, Gülistan Doku’ya, Yelda Kahraman’dan, Nadira Kadirova’ya faillerin nasıl korunduğunu iyi biliyoruz. Üstü örtülen erkek şiddetine, kayıplara, ölümlere, istismara alışmaya niyetimiz yok. Tüm bunlar failleri cesaretlendiriyor, çocuklar için yaşamın her alanını daha güvencesiz hale getiriyor. İşte tam bu sebepten çocuk cinayetleri nereden gelirse gelsin politiktir! Bugün Narin için isyan ederken adalet talebimizi yükselterek bir çocuğumuzun bile tırnağına zarar gelmesin diye mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Çocukların güvenle büyüyebileceği bir yaşam için mücadeleyi sürdüreceğiz. Narin'in öldürülmesindeki tüm sorumluların ortaya çıkartılması, cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağız. Çocukları karanlığa teslim etmeyeceğiz!” ifadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.