DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale “Kültür Meydanına”kavuşacak

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 04.10.2024 - 10:31, Güncelleme: 04.10.2024 - 16:49
 

Çanakkale “Kültür Meydanına”kavuşacak

Çanakkale Belediye Meclisi toplandı, Çanakkale Kent Konseyi seçimlerinde Halit Kubilay Fırat 196 oy alarak yeni başkan seçildi. Belediye Meclisi'nde konuşan CHP'li üye Fatma Kaynaş’dan geldi. Kaynaş; Sürecin 3 ay önce başladığını; Kent Konseyi için Belediye İş Merkezi'nde iki yer ayrıldığını ve şu anki binanın yerine gençler için kütüphane ve çalışma alanı yapılacağını açıkladı.
Çanakkale Kent Konseyi seçimlerinde Halit Kubilay Fırat 196 oy alarak yeni başkan seçildi, eski başkan Ali Çalıdağ seçimden çekildi. Seçim sonrası, Kent Konseyi binası kapatıldı ve Çanakkale Belediyesi görevlileri tabelayı söktü. Konuya ilişkin açıklama bugün Belediye Meclisi'nde konuşan CHP'li üye Fatma Kaynaş’dan geldi. Kaynaş;  Sürecin 3 ay önce başladığını; Kent Konseyi için Belediye İş Merkezi'nde iki yer ayrıldığını ve şu anki binanın yerine gençler için kütüphane ve çalışma alanı yapılacağını açıkladı. Çanakkale Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Meclis Salonunda; Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Fatma Kaynaş başkanlığında başladı. Açılış konuşmasını yapan Kaynaş; seçimlerde başkanlık değişiminden sonra kapısına kilit vurulduğu görülen Kent Konseyi binası ile ilgili açıklama yaptı. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen Çanakkale Kent Konseyi seçimlerinde Halit Kubilay Fırat 196 oy alarak yeni başkan seçildi. Eski başkan Ali Çalıdağ ise 128 oy aldıktan sonra seçimlerden çekildiğini açıkladı, bu nedenle beklenen ikinci ve üçüncü turlar yapılmadı. Böylece Fırat, Çanakkale Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu. Seçim sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı; Pazartesi ve Salı günleri Kent Konseyi binası kapalıydı ve çalışanların işbaşı yapmadığı görüldü. Çarşamba günü ise Çanakkale Belediyesi görevlileri, Kent Konseyi’nin bulunduğu binadaki “Çanakkale Kent Konseyi” yazısını ve kapıdaki flamayı söktü. Bu durum halk arasında tepkiyle karşılandı. Bugün yapılan Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında, CHP'li üye Fatma Kaynaş başkanlık yaptı. Toplantıda Kent Konseyi binasıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Kaynaş, yeni seçilen başkan Halit Kubilay Fırat’ı tebrik ederek, Kent Konseyi için Çanakkale Belediye İş Merkezi'nde iki adet yer ayrıldığını belirtti. İşlemler tamamlandıktan sonra Kent Konseyi’nin bu yeni yerlere taşınacağını ifade etti. Kaynaş ayrıca, şu anki binanın bulunduğu yerin “Kültür Meydanı” olarak düzenleneceğini ve Tarih Vakfı'nın da mevcut binayı boşaltacağını açıkladı. Bu meydanın gençler için bir kütüphane ve çalışma alanı olarak kullanılacağı, Ece Ayhan Evi'nin de bu düzenlemede yer alacağı belirtildi. Tarih Vakfı’ndan üç ay önce anahtar istendiğini ve vakfın süre talebinde bulunduğunu ekledi.
Çanakkale Belediye Meclisi toplandı, Çanakkale Kent Konseyi seçimlerinde Halit Kubilay Fırat 196 oy alarak yeni başkan seçildi. Belediye Meclisi'nde konuşan CHP'li üye Fatma Kaynaş’dan geldi. Kaynaş; Sürecin 3 ay önce başladığını; Kent Konseyi için Belediye İş Merkezi'nde iki yer ayrıldığını ve şu anki binanın yerine gençler için kütüphane ve çalışma alanı yapılacağını açıkladı.

Çanakkale Kent Konseyi seçimlerinde Halit Kubilay Fırat 196 oy alarak yeni başkan seçildi, eski başkan Ali Çalıdağ seçimden çekildi. Seçim sonrası, Kent Konseyi binası kapatıldı ve Çanakkale Belediyesi görevlileri tabelayı söktü. Konuya ilişkin açıklama bugün Belediye Meclisi'nde konuşan CHP'li üye Fatma Kaynaş’dan geldi. Kaynaş;  Sürecin 3 ay önce başladığını; Kent Konseyi için Belediye İş Merkezi'nde iki yer ayrıldığını ve şu anki binanın yerine gençler için kütüphane ve çalışma alanı yapılacağını açıkladı.

Çanakkale Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Meclis Salonunda; Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Fatma Kaynaş başkanlığında başladı.

Açılış konuşmasını yapan Kaynaş; seçimlerde başkanlık değişiminden sonra kapısına kilit vurulduğu görülen Kent Konseyi binası ile ilgili açıklama yaptı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen Çanakkale Kent Konseyi seçimlerinde Halit Kubilay Fırat 196 oy alarak yeni başkan seçildi. Eski başkan Ali Çalıdağ ise 128 oy aldıktan sonra seçimlerden çekildiğini açıkladı, bu nedenle beklenen ikinci ve üçüncü turlar yapılmadı. Böylece Fırat, Çanakkale Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu.

Seçim sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı; Pazartesi ve Salı günleri Kent Konseyi binası kapalıydı ve çalışanların işbaşı yapmadığı görüldü. Çarşamba günü ise Çanakkale Belediyesi görevlileri, Kent Konseyi’nin bulunduğu binadaki “Çanakkale Kent Konseyi” yazısını ve kapıdaki flamayı söktü. Bu durum halk arasında tepkiyle karşılandı.

Bugün yapılan Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında, CHP'li üye Fatma Kaynaş başkanlık yaptı. Toplantıda Kent Konseyi binasıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Kaynaş, yeni seçilen başkan Halit Kubilay Fırat’ı tebrik ederek, Kent Konseyi için Çanakkale Belediye İş Merkezi'nde iki adet yer ayrıldığını belirtti. İşlemler tamamlandıktan sonra Kent Konseyi’nin bu yeni yerlere taşınacağını ifade etti.

Kaynaş ayrıca, şu anki binanın bulunduğu yerin “Kültür Meydanı” olarak düzenleneceğini ve Tarih Vakfı'nın da mevcut binayı boşaltacağını açıkladı. Bu meydanın gençler için bir kütüphane ve çalışma alanı olarak kullanılacağı, Ece Ayhan Evi'nin de bu düzenlemede yer alacağı belirtildi. Tarih Vakfı’ndan üç ay önce anahtar istendiğini ve vakfın süre talebinde bulunduğunu ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.