DARDANEL LOVEMARKS

Beyin sisi nedir?

Özel Haber (Haber Merkezi) - | 02.12.2023 - 11:37, Güncelleme: 02.12.2023 - 13:46
 

Beyin sisi nedir?

Kovid- 19 salgını sonrası beyin sisi hastalığında artış yaşanıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Selda Kap, konsantrasyonda azalma, odaklanmakta zorlanma, algıda yavaşlama gibi semptomlarla seyreden beyin sisiyle ilgili merak edilenleri anlattı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sonrasında pek çok kişide beyin sisi görülmeye başladı. Unutkanlık, dikkat dağınıklığı ve algıda yavaşlama şeklinde belirtileri olan bu rahatsızlık, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Beyin sisinin eskiden de bilindiğini ancak Kovid-19 sonrası daha yaygın görülmeye başladığını vurgulayan Nöroloji Uzmanı Dr. Selda Kap; Beyin sisi belirtilerini ve Beyin sisinden korunma yollarını anlattı. Nöroloji Uzmanı Selda Kap’’ Beyin sisi son zamanlarda çok sık rastladığımız bir durum. Konsantrasyon zorlukları, algılama bozuklukları, bakış açılarında farklılıklarla gelen hastalarımız oluyor. Kovid-19 sonrasında biz bunu sık görüyoruz. Maalesef viral hastalıklardan sonra kana geçen virüsün beyini de etkilemesiyle birlikte beyinde bazı değişiklikler olabiliyor’’ Beyin Sisi tedavisinde beslenmenin önemine değinen Nöroloji Uzmanı Dr. Kap; vitamin değerlerinin iyi seviyelerde olması gerektiğini belirtti. Nöroloji Uzmanı Selda Kap’’ Tedavisinde toksinlerin vücuttan atılması, sağlıklı beslenmek ve vitamin değerlerimizin iyi seviyede olması çok önemli. Vitaminlerle vücudumuzda ki toksinlerden kurtulmamız mümkün. Hastalarımızın D vitamini, B12 vitamini, magnezyum ve çinko değerlenin iyi seviyelerde olması, sağlıklı dengeli beslenmek çok önemli’’   HABER: HÜLYA ESEN  
Kovid- 19 salgını sonrası beyin sisi hastalığında artış yaşanıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Selda Kap, konsantrasyonda azalma, odaklanmakta zorlanma, algıda yavaşlama gibi semptomlarla seyreden beyin sisiyle ilgili merak edilenleri anlattı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sonrasında pek çok kişide beyin sisi görülmeye başladı.

Unutkanlık, dikkat dağınıklığı ve algıda yavaşlama şeklinde belirtileri olan bu rahatsızlık, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Beyin sisinin eskiden de bilindiğini ancak Kovid-19 sonrası daha yaygın görülmeye başladığını vurgulayan Nöroloji Uzmanı Dr. Selda Kap; Beyin sisi belirtilerini ve Beyin sisinden korunma yollarını anlattı.

Nöroloji Uzmanı Selda Kap’’ Beyin sisi son zamanlarda çok sık rastladığımız bir durum. Konsantrasyon zorlukları, algılama bozuklukları, bakış açılarında farklılıklarla gelen hastalarımız oluyor. Kovid-19 sonrasında biz bunu sık görüyoruz. Maalesef viral hastalıklardan sonra kana geçen virüsün beyini de etkilemesiyle birlikte beyinde bazı değişiklikler olabiliyor’’

Beyin Sisi tedavisinde beslenmenin önemine değinen Nöroloji Uzmanı Dr. Kap; vitamin değerlerinin iyi seviyelerde olması gerektiğini belirtti.

Nöroloji Uzmanı Selda Kap’’ Tedavisinde toksinlerin vücuttan atılması, sağlıklı beslenmek ve vitamin değerlerimizin iyi seviyede olması çok önemli. Vitaminlerle vücudumuzda ki toksinlerden kurtulmamız mümkün. Hastalarımızın D vitamini, B12 vitamini, magnezyum ve çinko değerlenin iyi seviyelerde olması, sağlıklı dengeli beslenmek çok önemli’’

 

HABER: HÜLYA ESEN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.