DARDANEL LOVEMARKS

Atikhisar’da son durum: Doluluk oranı düşüyor

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 13.08.2024 - 14:58, Güncelleme: 13.08.2024 - 17:45
 

Atikhisar’da son durum: Doluluk oranı düşüyor

Çanakkale’nin tarımsal sulama ve içme suyu kullanımında tek kaynağı olan 54 milyon 115 bin metreküp su kapasiteli Atikhisar Barajı’nda haziran ayında % 91 olan doluluk oranı Ağustos ayında % 71’e geriledi.
Son yılların en kurak ve sıcak yazını geçiriyoruz. Bu sebeple, her bölgede olduğu gibi Çanakkale’de de baraj doluluk oranları büyük önem arz ediyor. Atikhisar Barajı Çanakkale’nin tek içme ve kullanma su kaynağı. 54 milyon 115 bin metreküp su kapasitesine sahip Atikhisar Barajı Çanakkale için hayati öneme sahip. Çanakkale’nin hem içme hem de sulama ihtiyacı açısından büyük önem arz eden Atikhisar barajında 1 Haziran 2024 tarihi itibariyle %91 olan doluluk oranı 22 Temmuz 2024 tarihinde %78, 13 Ağustos’ta ise % 71 olarak açıklandı.   Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle barajın doluluk oranı hızla düşüyor. Baraj havzasından günde 7 milyon 100 bin metreküp su eksiliyor. Bunun 1 milyon 888 bin metreküpüyle şehrin içme suyu ihtiyacı karşılanırken geriye kalan 5 milyon 220 bin metreküp su ise buharlaşma ve tarımsal sulamada kayıp oluyor. Tarımsal sulamada kullanılan kanaletlerin çok eski olması ve salma sulama yöntemi nedeniyle suyun büyük bir bölümü ya buharlaşıyor yada denize boşa akıyor. Sulama sezonu bittiğinde Atikhisar Barajı’nda su seviyesinin %50 seviyesine ineceği öngörülüyor.
Çanakkale’nin tarımsal sulama ve içme suyu kullanımında tek kaynağı olan 54 milyon 115 bin metreküp su kapasiteli Atikhisar Barajı’nda haziran ayında % 91 olan doluluk oranı Ağustos ayında % 71’e geriledi.

Son yılların en kurak ve sıcak yazını geçiriyoruz. Bu sebeple, her bölgede olduğu gibi Çanakkale’de de baraj doluluk oranları büyük önem arz ediyor.

Atikhisar Barajı Çanakkale’nin tek içme ve kullanma su kaynağı.

54 milyon 115 bin metreküp su kapasitesine sahip Atikhisar Barajı Çanakkale için hayati öneme sahip.

Çanakkale’nin hem içme hem de sulama ihtiyacı açısından büyük önem arz eden Atikhisar barajında 1 Haziran 2024 tarihi itibariyle %91 olan doluluk oranı 22 Temmuz 2024 tarihinde %78, 13 Ağustos’ta ise % 71 olarak açıklandı.  

Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle barajın doluluk oranı hızla düşüyor.

Baraj havzasından günde 7 milyon 100 bin metreküp su eksiliyor.

Bunun 1 milyon 888 bin metreküpüyle şehrin içme suyu ihtiyacı karşılanırken geriye kalan 5 milyon 220 bin metreküp su ise buharlaşma ve tarımsal sulamada kayıp oluyor.

Tarımsal sulamada kullanılan kanaletlerin çok eski olması ve salma sulama yöntemi nedeniyle suyun büyük bir bölümü ya buharlaşıyor yada denize boşa akıyor.

Sulama sezonu bittiğinde Atikhisar Barajı’nda su seviyesinin %50 seviyesine ineceği öngörülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.