DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’de 1 Mayıs coşkuyla kutlanacak

Gündem (Haber Merkezi) - | 30.04.2024 - 15:58, Güncelleme: 30.04.2024 - 17:11
 

Çanakkale’de 1 Mayıs coşkuyla kutlanacak

İşçilerin günlük çalışma süresinin düşürülmesi için başlattığı mücadeleden doğan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı yarın Çanakkale’de coşku ile kutlanacak.
İşçilerin günlük çalışma süresinin düşürülmesi için başlattığı mücadeleden doğan 1 Mayıs, dünyanın dört bir yanında bir asırdan fazladır emek ve işçi bayramı olarak kutlanıyor. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı yarın Çanakkale’de de coşku ile kutlanacak DİSK Genel- İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin, Çanakkale’de yarın saat 11.30’da eski Salı pazarında toplanılacağını, yürüyüşün saat 12.00’de başlayacağını ve programın Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan konuşmaların ardından sona ereceğini belirtti. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında ilk 1 Mayıs’ın, ülkemiz için önemli olduğunu belirten Keskin, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk 1 Mayıs’ı; ülkemiz için önemli olan bir dönemeçte kutlanacak. Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda buluşacak, ekmeğimizin her gün küçülmesine, adaletin terazisinin tamamen bozulmasına, en temel hak ve özgürlüklerimizin gasp edilmesine hep bir ağızdan “Dur!” diyeceğiz. Başta Taksim olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki 1 Mayıs alanlarına yürüyecek olan işçiler, kamu emekçileri, mimarlar, mühendisler, hekimler, emekliler, kadınlar ve gençler kol kola, omuz omuza hakkını hukukunu savunacak. Taksim 1 Mayıs alanıdır ve bu hukuksal, tarihsel ve toplumsal bir hakikattir.” Dedi. Keskin, bu sene de ülkenin dört bir yanında meydanlarda coşku ve umutla buluşacaklarını belirterek, “İnsanca yaşayamıyorsak bunun sebebi ülkenin fakir olması değil! Ülkenin kaynaklarının yetersiz olması hiç değil! Bu ülkenin kaynakları hepimizi insanca yaşatmaya yeter.  Yeter ki çarkları; zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak için dönen bu düzene bir son verelim. Evet, bu sene ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs meydanlarında coşkuyla, umutla buluşacağız. İşimize, aşımıza, emeğimize ve geleceğimize sahip çıkmak için, Belediye işçilerinin eşit haklar mücadelesini yükseltmek için, tüm belediye şirket işçilerinin kadro hakkı için, çalışma hayatında kadına yönelik her türlü ayrımcılığa son vermek için, işçilerimizin ve emeklilerimizin insanca yaşayabilecek bir ücret alabilmesi için, demokrasi, adalet, eşitlik ve barıştan yana insanca yaşanacak bir düzen için, haydi 1 Mayıs’a diyoruz.” İfadelerine yer verdi. Haber Enishan Keskin
İşçilerin günlük çalışma süresinin düşürülmesi için başlattığı mücadeleden doğan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı yarın Çanakkale’de coşku ile kutlanacak.

İşçilerin günlük çalışma süresinin düşürülmesi için başlattığı mücadeleden doğan 1 Mayıs, dünyanın dört bir yanında bir asırdan fazladır emek ve işçi bayramı olarak kutlanıyor.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı yarın Çanakkale’de de coşku ile kutlanacak

DİSK Genel- İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin, Çanakkale’de yarın saat 11.30’da eski Salı pazarında toplanılacağını, yürüyüşün saat 12.00’de başlayacağını ve programın Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan konuşmaların ardından sona ereceğini belirtti.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında ilk 1 Mayıs’ın, ülkemiz için önemli olduğunu belirten Keskin, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk 1 Mayıs’ı; ülkemiz için önemli olan bir dönemeçte kutlanacak. Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda buluşacak, ekmeğimizin her gün küçülmesine, adaletin terazisinin tamamen bozulmasına, en temel hak ve özgürlüklerimizin gasp edilmesine hep bir ağızdan “Dur!” diyeceğiz. Başta Taksim olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki 1 Mayıs alanlarına yürüyecek olan işçiler, kamu emekçileri, mimarlar, mühendisler, hekimler, emekliler, kadınlar ve gençler kol kola, omuz omuza hakkını hukukunu savunacak. Taksim 1 Mayıs alanıdır ve bu hukuksal, tarihsel ve toplumsal bir hakikattir.” Dedi.

Keskin, bu sene de ülkenin dört bir yanında meydanlarda coşku ve umutla buluşacaklarını belirterek, “İnsanca yaşayamıyorsak bunun sebebi ülkenin fakir olması değil! Ülkenin kaynaklarının yetersiz olması hiç değil! Bu ülkenin kaynakları hepimizi insanca yaşatmaya yeter.  Yeter ki çarkları; zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak için dönen bu düzene bir son verelim. Evet, bu sene ülkenin dört bir yanında 1 Mayıs meydanlarında coşkuyla, umutla buluşacağız. İşimize, aşımıza, emeğimize ve geleceğimize sahip çıkmak için, Belediye işçilerinin eşit haklar mücadelesini yükseltmek için, tüm belediye şirket işçilerinin kadro hakkı için, çalışma hayatında kadına yönelik her türlü ayrımcılığa son vermek için, işçilerimizin ve emeklilerimizin insanca yaşayabilecek bir ücret alabilmesi için, demokrasi, adalet, eşitlik ve barıştan yana insanca yaşanacak bir düzen için, haydi 1 Mayıs’a diyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Haber Enishan Keskin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.