DARDANEL
Ton Reklam Genel
 

GETAT Uygulamalarına ilgi artıyor

İstanbul’da, bir muayenehanede henüz 2 aylık bir bebeğe hacamat yapıldığı görüntüsü ülke gündemine bomba gibi düştü. Sağlık Bakanlığı’nca soruşturma başlatılırken, yetişkin bireylere bile ancak hastane koşullarında, ehil ellerde yapılmasına izin verilen uygulamanın sözde uzmanlar tarafından yapılması bazı gerçekleri gün yüzüne çıkardı. Bakanlık, bu ve benzeri uygulamaların merdiven altında, sağlıksız koşullarda uygulanmasının önüne geçmek için 2016’da “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları” isimli bir yönetmelik yayınlamıştı.  Bu yönetmeliğe göre hacamat, hipnoz, sülük tedavisi gibi uygulamaların bazı devlet hastaneleri, tıp fakülteleri ve araştırma merkezleri ile Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen merkezlerde yapılmasına izin çıkmıştı. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Çanakkale’de de Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ek hizmet binasında ve Çan ve Lapseki Devlet Hastanelerinde de başarılı bir şekilde uygulanıyor. Çanakkale Mehmet akif Ersoy Devlet Hastanesi Anesteziyoloj ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Azem Ülkü; Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kliniğinde bilimsel kurallarla yapılan tedavi planlaması ile insanlara ile yardımı olduklarını söyledi. GETAT Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Tuğba Doğu ise sözde uzmanlar tarafından yapılan özellikle hacamatın HIV, Hepatit B ve Hepatit C gibi birçok bulaşıcı hastalığa neden olabileceğine dikkat çekerek kesinlikle hastane ortamında ve uzman kişilerce yapılması gerektiğini ifade etti.   Haber: Hülya SERTÇE
Ekleme Tarihi: 30.07.2024 - 16:28

GETAT Uygulamalarına ilgi artıyor

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Polikliniği ehil ellerde hastalara umut ışığı oluyor. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıptan istifade etmek isteyenler; GETAT Polikliniğine başvuruyor

İstanbul’da, bir muayenehanede henüz 2 aylık bir bebeğe hacamat yapıldığı görüntüsü ülke gündemine bomba gibi düştü.

Sağlık Bakanlığı’nca soruşturma başlatılırken, yetişkin bireylere bile ancak hastane koşullarında, ehil ellerde yapılmasına izin verilen uygulamanın sözde uzmanlar tarafından yapılması bazı gerçekleri gün yüzüne çıkardı.

Bakanlık, bu ve benzeri uygulamaların merdiven altında, sağlıksız koşullarda uygulanmasının önüne geçmek için 2016’da “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları” isimli bir yönetmelik yayınlamıştı.  Bu yönetmeliğe göre hacamat, hipnoz, sülük tedavisi gibi uygulamaların bazı devlet hastaneleri, tıp fakülteleri ve araştırma merkezleri ile Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen merkezlerde yapılmasına izin çıkmıştı.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Çanakkale’de de Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ek hizmet binasında ve Çan ve Lapseki Devlet Hastanelerinde de başarılı bir şekilde uygulanıyor.

Çanakkale Mehmet akif Ersoy Devlet Hastanesi Anesteziyoloj ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Azem Ülkü; Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kliniğinde bilimsel kurallarla yapılan tedavi planlaması ile insanlara ile yardımı olduklarını söyledi.

GETAT Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Tuğba Doğu ise sözde uzmanlar tarafından yapılan özellikle hacamatın HIV, Hepatit B ve Hepatit C gibi birçok bulaşıcı hastalığa neden olabileceğine dikkat çekerek kesinlikle hastane ortamında ve uzman kişilerce yapılması gerektiğini ifade etti.

 

Haber: Hülya SERTÇE

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.