DARDANEL LOVEMARKS
 

Çöp toplama uygulaması hayata geçti

Çanakkale Merkez Aile Sağlığı, Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinin yürütülmesinde önemli bir rol oynuyor. Vatandaşların ilk gittiği yer olan 18 Mart Stadyumunun karşısındaki Aile Sağlığı Merkez’inde hastaların detaylı tetkik gerektirmeyen tüm sağlık problemleri çözüme ulaşıyor. Çanakkale’de vatandaşın bireysel ve ailesel sağlık şartlarının da düzenli takibinin yapıldığı Aile Sağlığı Merkezinde 9 aile hekimi (uzman veya pratisyen doktor) ebe, hemşire, sağlık memuru ve tıbbi sekreterden oluşan güçlü sağlık personeli eşliğinde aile hekimliği hizmeti veriliyor. Çanakkale Merkez Aile Sağlığı Merkezi her geçen gün artan hasta yoğunluğu ile kentteki hastanelerin yükünü de büyük ölçüde rahatlatıyor. Merkez Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Uzm. Dr. Burçin Güney; verilen hizmetleri tanıttı. Uzm. Dr. Burçin Güney; ‘’Birinci Basamak olarak Merkez Aile Sağlığı Merkezinde akut ve kronik hastalıkların tanıma ve takibinde ve aynı zamanda hastalıkların önlenmesinde sağlığın korunması amaçlanmaktadır. Koruyucu sağlık hizmetleri adı altında; aşılama, gebe, çocuk ve bebeklerin takibi yapılmaktadır.  Bununla birlikte yaş cinsiyet ve hastalık gruplarına yönelik izlenme ve taramalar yapılmaktadır. Aile Sağlığı merkezleri ilk başvurulan merkezler olduğundan ücretsiz ve randevusuz olduğundan dolayı bireylerin tercih ettiği yerlerdir. Aile sağlığı merkezleri doğumdan başlayıp ölüme kadar olan süreçte vatandaşa hizmet vermektedir. Toplum Sağlığı ile birlikte Kanser ve erken Tanı Teşhis Merkezi ile Sağlıklı Hayat Merkezleri de bulunmaktadır. Kanser Erken Tanı merkezlerinde yapılan taramalarla erken teşhis konularak birçok hasta sağlığına kavuşmuştur.  Sağlık sorunu yaşayan bireyin ilk başta birini basamak olan Aile Sağlığı Merkezlerine gelmesi çok önemli. Çünkü bizler akut ve kronik hastalıkların gerektiği yerlere sevk edip gerektiği yerlerde tanı ve tedavi edilmesini sağlayabiliyoruz. Bu yüzden kişilerin önce birinci basamağa gelip hastalığı ile ilgili bilgi almaları ve gerekiyorsa bu şekilde hastaneye başvurmaları 2. Basamak veya 3. Basamak kuruluşlara gitmeleri zaman açısından çok önemli. Hem de hastanın takibi açısından da iyi olmaktadır’’ dedi.   HABER: HÜLYA SERTÇE
Ekleme Tarihi: 01.08.2024 - 17:22

Çöp toplama uygulaması hayata geçti

Detaylı tetkik gerektirmeyen tüm sağlık problemlerinde vatandaşın ilk gittiği yer olan Aile Sağlığı Merkezleri Çanakkale’deki hastanelerin yükünü büyük ölçüde hafifletiyor.

Çanakkale Merkez Aile Sağlığı, Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinin yürütülmesinde önemli bir rol oynuyor.

Vatandaşların ilk gittiği yer olan 18 Mart Stadyumunun karşısındaki Aile Sağlığı Merkez’inde hastaların detaylı tetkik gerektirmeyen tüm sağlık problemleri çözüme ulaşıyor.

Çanakkale’de vatandaşın bireysel ve ailesel sağlık şartlarının da düzenli takibinin yapıldığı Aile Sağlığı Merkezinde 9 aile hekimi (uzman veya pratisyen doktor) ebe, hemşire, sağlık memuru ve tıbbi sekreterden oluşan güçlü sağlık personeli eşliğinde aile hekimliği hizmeti veriliyor.

Çanakkale Merkez Aile Sağlığı Merkezi her geçen gün artan hasta yoğunluğu ile kentteki hastanelerin yükünü de büyük ölçüde rahatlatıyor.

Merkez Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Uzm. Dr. Burçin Güney; verilen hizmetleri tanıttı.

Uzm. Dr. Burçin Güney; ‘’Birinci Basamak olarak Merkez Aile Sağlığı Merkezinde akut ve kronik hastalıkların tanıma ve takibinde ve aynı zamanda hastalıkların önlenmesinde sağlığın korunması amaçlanmaktadır. Koruyucu sağlık hizmetleri adı altında; aşılama, gebe, çocuk ve bebeklerin takibi yapılmaktadır.  Bununla birlikte yaş cinsiyet ve hastalık gruplarına yönelik izlenme ve taramalar yapılmaktadır.

Aile Sağlığı merkezleri ilk başvurulan merkezler olduğundan ücretsiz ve randevusuz olduğundan dolayı bireylerin tercih ettiği yerlerdir. Aile sağlığı merkezleri doğumdan başlayıp ölüme kadar olan süreçte vatandaşa hizmet vermektedir. Toplum Sağlığı ile birlikte Kanser ve erken Tanı Teşhis Merkezi ile Sağlıklı Hayat Merkezleri de bulunmaktadır.

Kanser Erken Tanı merkezlerinde yapılan taramalarla erken teşhis konularak birçok hasta sağlığına kavuşmuştur. 

Sağlık sorunu yaşayan bireyin ilk başta birini basamak olan Aile Sağlığı Merkezlerine gelmesi çok önemli. Çünkü bizler akut ve kronik hastalıkların gerektiği yerlere sevk edip gerektiği yerlerde tanı ve tedavi edilmesini sağlayabiliyoruz. Bu yüzden kişilerin önce birinci basamağa gelip hastalığı ile ilgili bilgi almaları ve gerekiyorsa bu şekilde hastaneye başvurmaları 2. Basamak veya 3. Basamak kuruluşlara gitmeleri zaman açısından çok önemli. Hem de hastanın takibi açısından da iyi olmaktadır’’ dedi.

 

HABER: HÜLYA SERTÇE

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.