17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

YÖK Başkanı duyurdu! İkinci öğretimler kapatılıyor

Eğitim (İHA) - | 10.07.2024 - 12:21, Güncelleme: 10.07.2024 - 12:38
 

YÖK Başkanı duyurdu! İkinci öğretimler kapatılıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı
08 -09 Haziran 2024 tarihlerinde yapılan TYT ve AYT üniversite yerleştirme sınavlarının sonuçlarının açıklanacağı tarih yaklaşırken Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, önemli açıklamlarda bulundu.  Özvar, “Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir.” dedi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar ikinci öğretimlerle yönelik alınan kararı açıkladı. Devlet üniversitelerindeki tüm bölümlerin ikinci öğretim programlarının kapatıldığını belirtti. Ayrıca Eczacılık, Mimarlık gibi fakületelerinde ise kontenjan kısıtlamasına gidildi. 17 Temmuz tarihlerinde sonuçların açıklanması beklenirken ikinci öğretimlerin kapatılması, sınava giren öğrencilerin ne zaman kapatılacak şeklinde arayış yapmasına neden oldu Özvardar açıklamasında; "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir." Özvar, vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarının istendiğini belirtti. Geçen sene 1.308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı

08 -09 Haziran 2024 tarihlerinde yapılan TYT ve AYT üniversite yerleştirme sınavlarının sonuçlarının açıklanacağı tarih yaklaşırken Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, önemli açıklamlarda bulundu. 

Özvar, “Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir.” dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar ikinci öğretimlerle yönelik alınan kararı açıkladı. Devlet üniversitelerindeki tüm bölümlerin ikinci öğretim programlarının kapatıldığını belirtti.

Ayrıca Eczacılık, Mimarlık gibi fakületelerinde ise kontenjan kısıtlamasına gidildi.

17 Temmuz tarihlerinde sonuçların açıklanması beklenirken ikinci öğretimlerin kapatılması, sınava giren öğrencilerin ne zaman kapatılacak şeklinde arayış yapmasına neden oldu

Özvardar açıklamasında; "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir." Özvar, vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarının istendiğini belirtti.

Geçen sene 1.308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.