DARDANEL LOVEMARKS

Taşımalı eğitim öğrencileri taşıyamıyor

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 13.09.2024 - 16:54, Güncelleme: 13.09.2024 - 17:00
 

Taşımalı eğitim öğrencileri taşıyamıyor

Ekonomik krizin faturası öğrencilere kesildi. Çanakkale merkeze bağlı 17 köyde taşımalı sistemle okuyan öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı Okul Servis Taşıması İşi ihalesine maliyetler nedeniyle giren olmadığı için mağduriyet yaşıyor. Taşımalı eğitim kapsamı dışında kalan öğrencilerin ücretsiz yemek hakları ellerinden alındı.
Yeni eğitim-öğretim dönemi Çanakkale’de sancılı başladı. Taşımalı Eğitim de tasarrufa takıldı. Çanakkale’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Ağustos ayında yapılan 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İçin Okul Servis Taşıması İşi´ İhalesi şartnamesinde yer alan %30 ‘luk zam oranı; maliyetleri %300 artan servisçiler tarafından kabul edilmedi. Çanakkale’de merkeze bağlı 17 köyde taşıma eğitim sistemi ile okullarına gitmesi gereken öğrenciler yeni eğitim öğretim yılının ilk gününden itibaren kendi imkanları ile okula gidip geliyor. Pandemiden buyana her yıl % 30’luk artışla öğrencileri taşımaya gayret ettiklerini belirten servisçiler artık bu yükün altından kalkamadıklarını ifade ediyor. İstemelerine rağmen bu şartlarda servis yapamadıklarını kaydeden servisçiler fiyatların güncellenmesini istiyor. Erenköy Taşıma Kooperatif Başkanı Gürkan Acar; ‘Pandemiden buyana her yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğünce taşımalı eğitim sistemi kapsamında yapılan servis ihalelerinin üzerine %30 zam yapılıyordu. Ancak bu yıl bizim giderlerimiz %300 arttı. Artık biz bu yükün altından kalkamaz hale geldik. Geçen yıl Ağustos ayında ihale yapıldığında öğrenci ücreti 32 TL idi.  Şu an bir öğrenci normal taşıma şartlarında 57 TL ve yılbaşında ne olacağı belli değil. Bize verilen bu seneki ihale sözleşmesinde 180 günlük eğitim süresince 43 TL’den çekmemiz isteniyor. Geçen yıla göre giderler %300 artarken bize yine %30 zam veriliyor. Araç bedelim bin 380 TL, özel okullara servis yapanların bedeli bin 800 ila 2 bin TL arasında. Özel okul servisleri %50 zam alırken biz % 30 zam alıyoruz. Pandemiden buyana %30 zamlarla dibi buldu. İşin içinden çıkamıyoruz. Ama Milli Eğitim veliye bu şekilde yansıtmıyor biz veriyoruz kabul etmiyorlar diyorlar. Çanakkale merkezde 17 köyün öğrenci servisi aynı durumda. Artık önümüzü göremiyoruz. 2-5 kilometre arasında sıkıntı yok ama biz okul okul dolaşa dolaşa maliyetlerimiz artıyor. Defalarca konuyu Milli Eğitim ile görüştük. Durumu aktardık. Veli ile bizi karşı karşıya getiriyorlar. Fiyatları güncellemiyorlar. Öğrenciler de mağdur oluyor. Taşımalı eğitim sisteminden çıktıkları için ücretsiz yemek hakkından da yararlanamıyorlar’’ dedi. Dümrek ve Halileli Taşımacılık Kooperatifine bağlı servis şoförü Melih Meriç de dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtti.
Ekonomik krizin faturası öğrencilere kesildi. Çanakkale merkeze bağlı 17 köyde taşımalı sistemle okuyan öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı Okul Servis Taşıması İşi ihalesine maliyetler nedeniyle giren olmadığı için mağduriyet yaşıyor. Taşımalı eğitim kapsamı dışında kalan öğrencilerin ücretsiz yemek hakları ellerinden alındı.

Yeni eğitim-öğretim dönemi Çanakkale’de sancılı başladı. Taşımalı Eğitim de tasarrufa takıldı.

Çanakkale’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Ağustos ayında yapılan 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İçin Okul Servis Taşıması İşi´ İhalesi şartnamesinde yer alan %30 ‘luk zam oranı; maliyetleri %300 artan servisçiler tarafından kabul edilmedi.

Çanakkale’de merkeze bağlı 17 köyde taşıma eğitim sistemi ile okullarına gitmesi gereken öğrenciler yeni eğitim öğretim yılının ilk gününden itibaren kendi imkanları ile okula gidip geliyor.

Pandemiden buyana her yıl % 30’luk artışla öğrencileri taşımaya gayret ettiklerini belirten servisçiler artık bu yükün altından kalkamadıklarını ifade ediyor. İstemelerine rağmen bu şartlarda servis yapamadıklarını kaydeden servisçiler fiyatların güncellenmesini istiyor.

Erenköy Taşıma Kooperatif Başkanı Gürkan Acar; ‘Pandemiden buyana her yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğünce taşımalı eğitim sistemi kapsamında yapılan servis ihalelerinin üzerine %30 zam yapılıyordu. Ancak bu yıl bizim giderlerimiz %300 arttı. Artık biz bu yükün altından kalkamaz hale geldik. Geçen yıl Ağustos ayında ihale yapıldığında öğrenci ücreti 32 TL idi.  Şu an bir öğrenci normal taşıma şartlarında 57 TL ve yılbaşında ne olacağı belli değil. Bize verilen bu seneki ihale sözleşmesinde 180 günlük eğitim süresince 43 TL’den çekmemiz isteniyor. Geçen yıla göre giderler %300 artarken bize yine %30 zam veriliyor. Araç bedelim bin 380 TL, özel okullara servis yapanların bedeli bin 800 ila 2 bin TL arasında. Özel okul servisleri %50 zam alırken biz % 30 zam alıyoruz. Pandemiden buyana %30 zamlarla dibi buldu. İşin içinden çıkamıyoruz. Ama Milli Eğitim veliye bu şekilde yansıtmıyor biz veriyoruz kabul etmiyorlar diyorlar. Çanakkale merkezde 17 köyün öğrenci servisi aynı durumda. Artık önümüzü göremiyoruz. 2-5 kilometre arasında sıkıntı yok ama biz okul okul dolaşa dolaşa maliyetlerimiz artıyor. Defalarca konuyu Milli Eğitim ile görüştük. Durumu aktardık. Veli ile bizi karşı karşıya getiriyorlar. Fiyatları güncellemiyorlar. Öğrenciler de mağdur oluyor. Taşımalı eğitim sisteminden çıktıkları için ücretsiz yemek hakkından da yararlanamıyorlar’’ dedi.

Dümrek ve Halileli Taşımacılık Kooperatifine bağlı servis şoförü Melih Meriç de dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.