17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Tarihi tapınak bölgesinde 43 futbol sahası büyüklüğünde alan zarar gördü

Asayiş (İHA) - | 27.06.2024 - 13:43, Güncelleme: 27.06.2024 - 13:47
 

Tarihi tapınak bölgesinde 43 futbol sahası büyüklüğünde alan zarar gördü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangında 43 futbol sahası büyüklüğünde orman dışı alan zarar gördü. 7 bin yıllık Assos Ören Yeri ve Athena Tapınağı da alevlerden etkilendi.
Yangın dün saat 16.34'te makilik alanda başladı ve 11 dakika sonra ilk müdahale yapıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, havadan ve karadan 6 saat süren çalışmayla yangını kontrol altına aldı. Alevler içinde kalan bir arazöz ise kullanılamaz hale geldi. 43 Futbol Sahası Büyüklüğünde Zarar Yangında, Aristoteles ve Platon'un öğrencilerinin faaliyette bulunduğu Yunan şehir devletlerinin iyi korunmuş örnekleri arasında gösterilen Assos Ören Yeri ile Athena Tapınağı zarar gördü. Toplamda 43 futbol sahası büyüklüğünde alan tahrip oldu. Assos Ören Yeri 3 Gün Ziyarete Kapalı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, yangının kontrol altına alındığını ve Assos Ören Yeri'nde kültür varlıkları açısından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Ancak gerekli tespit çalışmalarının yürütülmesi için ören yeri 27-29 Haziran tarihleri arasında ziyarete kapatıldı. Genel Müdürlük, yangının söndürülmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.  
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangında 43 futbol sahası büyüklüğünde orman dışı alan zarar gördü. 7 bin yıllık Assos Ören Yeri ve Athena Tapınağı da alevlerden etkilendi.

Yangın dün saat 16.34'te makilik alanda başladı ve 11 dakika sonra ilk müdahale yapıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, havadan ve karadan 6 saat süren çalışmayla yangını kontrol altına aldı. Alevler içinde kalan bir arazöz ise kullanılamaz hale geldi.

43 Futbol Sahası Büyüklüğünde Zarar

Yangında, Aristoteles ve Platon'un öğrencilerinin faaliyette bulunduğu Yunan şehir devletlerinin iyi korunmuş örnekleri arasında gösterilen Assos Ören Yeri ile Athena Tapınağı zarar gördü. Toplamda 43 futbol sahası büyüklüğünde alan tahrip oldu.

Assos Ören Yeri 3 Gün Ziyarete Kapalı

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, yangının kontrol altına alındığını ve Assos Ören Yeri'nde kültür varlıkları açısından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Ancak gerekli tespit çalışmalarının yürütülmesi için ören yeri 27-29 Haziran tarihleri arasında ziyarete kapatıldı. Genel Müdürlük, yangının söndürülmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.