DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’nin yeşili bu seralarda üretiliyor

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 01.10.2024 - 12:44, Güncelleme: 01.10.2024 - 15:31
 

Çanakkale’nin yeşili bu seralarda üretiliyor

Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kentin yeşil alanlarında kullanılan bitkilerin yetiştirilmesinde çok önemli bir görev üstleniyor.
Toplam 2bin 520 metrekare kapalı alan üzerine kurulu olan Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Seralarında kentin yeşil alanlarında kullanılan bitkilerin üretimi yapılıyor. Ziraat Mühendisi gözetiminde serada yetiştirilen çiçek, bitki ve ağaçlar toprakla buluşturuluyor. Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan park ve refüjlerde kullanılan fidanlar, kentin hem görünümüne, hem de oksijen ihtiyacına katkı sağlıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü kentte yeşil alanların sayısını her geçen gün arttırırken, bakım ve onarım çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. 100 bin süs bitkisi üretti Daha yeşil bir Çanakkale için kentin her noktasında büyük bir titizlikle çalışan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, park ve refüjleri güzelleştirmek için 2024 yılında 100 bin süs bitkisi üretti. Çanakkale Belediyesi süs bitki üretimini kendisi sağlayarak, peyzaj maliyetini de en aza indirdi. Tamamı Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında yetiştirilen hercai menekşe, mavi ardıç gibi yaprağı her dem renkli bitkiler, kenttin çeşitli noktalarını rengârenk süslerken görsel şölen oluşturuyor.  Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden hummalı çalışma Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Ömür İstek üretim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Park ve Bahçeler Müdürü İstek şunları söyledi: ‘’Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait toplam 9bin 600 metre kare alanın 2 bin 520 metre karesi kapalı alanda kurulu seralarımızda yazlık kışlık üretimimiz devam ediyor. Mevsim itibariyle şu an kışlık bitki üretimimiz devam ediyor. Kendi yaprak renkleri ile her dem yeşil bitkiler üretiyoruz. Çok yıllık bitkilerin üretimine ağırlık veriyoruz. Şu an için 40 çeşit bitkimiz var ama envanterimizde bulunan bitki çeşidi 100’ü geçiyor. Şuan için 45 bin kışlık tohumdan bitki üretimini gerçekleştirdik. 2 yıl öncesine kadar bitkilerimizi satın alıyorduk ama artık kendimiz tohumdan üretiyoruz. Böylece peyzaj maliyetini de en aza indirdik. Ağaçlarımızın gelişimini sağladığımız alanlarımızda da çalışmalarımız devam ediyor. Ürettiğimiz bitkiler ekime hazır halde seralarımızda bekliyor. Park yapımı ve refüj uygulamalarında eş güdümlü olarak sahada uygulamaya geçiliyor’’ dedi. Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince özenle hazırlanarak ve bakımları yapılan süs bitkileri ve çiçekler Çanakkalelileri doğanın eşsiz güzelliği ile buluşturuyor.   HABER: HÜLYA SERTÇE    
Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kentin yeşil alanlarında kullanılan bitkilerin yetiştirilmesinde çok önemli bir görev üstleniyor.

Toplam 2bin 520 metrekare kapalı alan üzerine kurulu olan Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Seralarında kentin yeşil alanlarında kullanılan bitkilerin üretimi yapılıyor.

Ziraat Mühendisi gözetiminde serada yetiştirilen çiçek, bitki ve ağaçlar toprakla buluşturuluyor. Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan park ve refüjlerde kullanılan fidanlar, kentin hem görünümüne, hem de oksijen ihtiyacına katkı sağlıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü kentte yeşil alanların sayısını her geçen gün arttırırken, bakım ve onarım çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

100 bin süs bitkisi üretti

Daha yeşil bir Çanakkale için kentin her noktasında büyük bir titizlikle çalışan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, park ve refüjleri güzelleştirmek için 2024 yılında 100 bin süs bitkisi üretti.

Çanakkale Belediyesi süs bitki üretimini kendisi sağlayarak, peyzaj maliyetini de en aza indirdi. Tamamı Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında yetiştirilen hercai menekşe, mavi ardıç gibi yaprağı her dem renkli bitkiler, kenttin çeşitli noktalarını rengârenk süslerken görsel şölen oluşturuyor.

 Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden hummalı çalışma

Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Ömür İstek üretim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Park ve Bahçeler Müdürü İstek şunları söyledi: ‘’Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait toplam 9bin 600 metre kare alanın 2 bin 520 metre karesi kapalı alanda kurulu seralarımızda yazlık kışlık üretimimiz devam ediyor. Mevsim itibariyle şu an kışlık bitki üretimimiz devam ediyor. Kendi yaprak renkleri ile her dem yeşil bitkiler üretiyoruz. Çok yıllık bitkilerin üretimine ağırlık veriyoruz. Şu an için 40 çeşit bitkimiz var ama envanterimizde bulunan bitki çeşidi 100’ü geçiyor. Şuan için 45 bin kışlık tohumdan bitki üretimini gerçekleştirdik. 2 yıl öncesine kadar bitkilerimizi satın alıyorduk ama artık kendimiz tohumdan üretiyoruz. Böylece peyzaj maliyetini de en aza indirdik. Ağaçlarımızın gelişimini sağladığımız alanlarımızda da çalışmalarımız devam ediyor. Ürettiğimiz bitkiler ekime hazır halde seralarımızda bekliyor. Park yapımı ve refüj uygulamalarında eş güdümlü olarak sahada uygulamaya geçiliyor’’ dedi.

Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince özenle hazırlanarak ve bakımları yapılan süs bitkileri ve çiçekler Çanakkalelileri doğanın eşsiz güzelliği ile buluşturuyor.

 

HABER: HÜLYA SERTÇE

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.