DARDANEL LOVEMARKS
Ton Reklam Genel

Çanakkale Belediye Binası sanatla şekilleniyor

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 19.11.2024 - 11:48, Güncelleme: 19.11.2024 - 13:12
 

Çanakkale Belediye Binası sanatla şekilleniyor

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Kale Seramik işbirliği ile gerçekleştirilen "Seramik Mozaik Yüzey Kaplama” Projesi’nin açılışı gerçekleşti.
Çanakkale Belediyesi’nde Seramik Mozaik Yüzey Kaplama” Projesi ilgi gördü Proje Yürütücülüğünü ve danışmanlığını Prof. Yeşim Zümrüt’ün yaptığı projede ; Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası açık alan kimliklendirme çalışması yapıldı. Projeye Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri destek verdi. Çevreye katkı için Karo atıkları kullanıldı Seramik Yüzey kaplama projesinde; tasarımdan üretime ve montajına kadar öğretim elemanı ve öğrenciler için kapsamlı bir eğitim alanı sunan projede; yüzde 85 oranında Çanakkale Seramik Kalebodur Fabrikası’nın karo atıkları kullanıldı. Bu sayede çevresel farkındalığı arttıran, kent estetiğine katkı sunmayı amaçlayan proje, sürdürülebilir atık yönetimi konusunda önemli bir geri dönüşüm projesi oldu. 9 farklı üniversite katıldı Türkiye’nin çeşitli illerinden 9 Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik/Seramik ve Cam Bölümlerinden 105 akademisyen ve öğrencinin katıldığı 3 Proje üretim çalıştayı düzenlenmiş, 9 ay tasarım geliştirme ve 12 ay üretim /montaj ile süreç tamamlandı. 18 Kasım 2024 Pazartesi günü gerçekleşen açılışa; Çanakakle Belediye Başkanı Muharrem Erkek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, belediye idari personeli ve vatandaşlar katıldı. Proje atık dönüşüm uygulaması kapsamında ilgi gördü
Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Kale Seramik işbirliği ile gerçekleştirilen "Seramik Mozaik Yüzey Kaplama” Projesi’nin açılışı gerçekleşti.

Çanakkale Belediyesi’nde Seramik Mozaik Yüzey Kaplama” Projesi ilgi gördü

Proje Yürütücülüğünü ve danışmanlığını Prof. Yeşim Zümrüt’ün yaptığı projede ; Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası açık alan kimliklendirme çalışması yapıldı. Projeye Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri destek verdi.

Çevreye katkı için Karo atıkları kullanıldı

Seramik Yüzey kaplama projesinde; tasarımdan üretime ve montajına kadar öğretim elemanı ve öğrenciler için kapsamlı bir eğitim alanı sunan projede; yüzde 85 oranında Çanakkale Seramik Kalebodur Fabrikası’nın karo atıkları kullanıldı. Bu sayede çevresel farkındalığı arttıran, kent estetiğine katkı sunmayı amaçlayan proje, sürdürülebilir atık yönetimi konusunda önemli bir geri dönüşüm projesi oldu.

9 farklı üniversite katıldı

Türkiye’nin çeşitli illerinden 9 Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik/Seramik ve Cam Bölümlerinden 105 akademisyen ve öğrencinin katıldığı 3 Proje üretim çalıştayı düzenlenmiş, 9 ay tasarım geliştirme ve 12 ay üretim /montaj ile süreç tamamlandı.

18 Kasım 2024 Pazartesi günü gerçekleşen açılışa; Çanakakle Belediye Başkanı Muharrem Erkek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, belediye idari personeli ve vatandaşlar katıldı. Proje atık dönüşüm uygulaması kapsamında ilgi gördü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.