DARDANEL
Ton Reklam Genel

Ambulans Helikopter göreve başladı

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 05.10.2024 - 16:53, Güncelleme: 05.10.2024 - 17:45
 

Ambulans Helikopter göreve başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından Çanakkale'ye tahsis edilen ambulans helikopter düzenlenen törenle hizmete girdi.
Sağlık Bakanlınca Çanakkale’ye tahsis edilen ambulans helikopter düzenlenen törenle hizmete girdi. Eski SSK Hastanesi Bahçesinde konuşlanan, ambulans helikopter, Çanakkale’deki hizmetine 1 Ekim itibariyle başladı. Açılış törenine;  Çanakkale Valisi Ömer Toraman, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) Uçuş İşletme ve Eğitim Müdürü Ahmet Alakuş, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser ve sağlık çalışanları katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk; Ambulans helikopterin Çanakkale’de özellikle acil havalarda sağlık hizmetlerinde önemli katkı sağlayacağının vurguladı. Ambulans helikopterin ilk olarak Gökçeada'da duyulan ihtiyaçtan dolayı devletin başlattığı bir faaliyet olduğunu ifade eden AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, ‘’Çanakkale ve Gökçeada devletimiz ve hükümetimiz için önemli. Uzun süre de faaliyetine devam etti. Ancak bazen çok küçük, çok garip, duyduğunuz zaman inanamayacağınız sebeplerden dolayı çok büyük faaliyetlere ara veriliyor. Bu bazen mahkemeler oluyor. Bazen hakem kuruluşları oluyor. Oysa bütün kurumların görevi hizmetin en iyi şekilde yürütülmesidir. Hiç bir kamu kurumu olamaz ki hizmet yürütülmesin diye faaliyet göstersin. Bu faaliyeti tekrar başlatmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Umuyorum ki bu helikopteri çok az kullanalım. Çok az bu kadar acil vaka olur. İnşallah biz hiç binmeyiz" dedi. Çanakkale Valisi Ömer Toraman; sağlık hizmetlerinin vatandaşa ulaşmasında dakikaların önemini ifade ederek Çanakkale için ambulans helikopterin gerekliliğini ifade etti. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) Uçuş İşletme ve Eğitim Müdürü Ahmet Alakuş, Vali Toraman'a günün anısına Türk mühendisler tarafından tasarlanan, geliştirilen ve TUSAŞ tesislerinde üretilen "Gökbey" helikopterinin maketini takdim etti. Konuşmaların ardından dualar edildi. Protokol üyeleri daha sonra yetkililerden ambulans helikopter hakkında bilgi aldı. 1 Ekim itibariyle hizmete giren ambulans helikopter, Gelibolu, Gökçeada, Ezine Gökçeada, Biga, ve Yenice'den 1 hasta olmak üzere, biri transport kuvöz ile yenidoğan nakli olmak üzere toplamda 8 hastanın il merkezine naklini gerçekleştirdi. Ambulans helikopter, Çanakkale başta olmak üzere Tekirdağ’ın şehir merkezi, Marmara Ereğlisi, Çorlu, Ergene, Kapaklı, Çerkezköy ve Saray hariç diğer ilçelerine, Edirne’nin Enez, Keşan, İpsala, Meriç, Uzunköprü ilçelerine, Bursa’nın Karacabey ve Kemalpaşa ilçelerine, Balıkesir’in il merkezi, Sındırgı, Bigadiç ve Dursunbey hariç diğer ilçelerine de hizmet verecek.
Sağlık Bakanlığı tarafından Çanakkale'ye tahsis edilen ambulans helikopter düzenlenen törenle hizmete girdi.

Sağlık Bakanlınca Çanakkale’ye tahsis edilen ambulans helikopter düzenlenen törenle hizmete girdi. Eski SSK Hastanesi Bahçesinde konuşlanan, ambulans helikopter, Çanakkale’deki hizmetine 1 Ekim itibariyle başladı.

Açılış törenine;  Çanakkale Valisi Ömer Toraman, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) Uçuş İşletme ve Eğitim Müdürü Ahmet Alakuş, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser ve sağlık çalışanları katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk; Ambulans helikopterin Çanakkale’de özellikle acil havalarda sağlık hizmetlerinde önemli katkı sağlayacağının vurguladı.

Ambulans helikopterin ilk olarak Gökçeada'da duyulan ihtiyaçtan dolayı devletin başlattığı bir faaliyet olduğunu ifade eden AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, ‘’Çanakkale ve Gökçeada devletimiz ve hükümetimiz için önemli. Uzun süre de faaliyetine devam etti. Ancak bazen çok küçük, çok garip, duyduğunuz zaman inanamayacağınız sebeplerden dolayı çok büyük faaliyetlere ara veriliyor. Bu bazen mahkemeler oluyor. Bazen hakem kuruluşları oluyor. Oysa bütün kurumların görevi hizmetin en iyi şekilde yürütülmesidir. Hiç bir kamu kurumu olamaz ki hizmet yürütülmesin diye faaliyet göstersin. Bu faaliyeti tekrar başlatmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Umuyorum ki bu helikopteri çok az kullanalım. Çok az bu kadar acil vaka olur. İnşallah biz hiç binmeyiz" dedi.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman; sağlık hizmetlerinin vatandaşa ulaşmasında dakikaların önemini ifade ederek Çanakkale için ambulans helikopterin gerekliliğini ifade etti.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) Uçuş İşletme ve Eğitim Müdürü Ahmet Alakuş, Vali Toraman'a günün anısına Türk mühendisler tarafından tasarlanan, geliştirilen ve TUSAŞ tesislerinde üretilen "Gökbey" helikopterinin maketini takdim etti.

Konuşmaların ardından dualar edildi. Protokol üyeleri daha sonra yetkililerden ambulans helikopter hakkında bilgi aldı.

1 Ekim itibariyle hizmete giren ambulans helikopter, Gelibolu, Gökçeada, Ezine Gökçeada, Biga, ve Yenice'den 1 hasta olmak üzere, biri transport kuvöz ile yenidoğan nakli olmak üzere toplamda 8 hastanın il merkezine naklini gerçekleştirdi.

Ambulans helikopter, Çanakkale başta olmak üzere Tekirdağ’ın şehir merkezi, Marmara Ereğlisi, Çorlu, Ergene, Kapaklı, Çerkezköy ve Saray hariç diğer ilçelerine, Edirne’nin Enez, Keşan, İpsala, Meriç, Uzunköprü ilçelerine, Bursa’nın Karacabey ve Kemalpaşa ilçelerine, Balıkesir’in il merkezi, Sındırgı, Bigadiç ve Dursunbey hariç diğer ilçelerine de hizmet verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.