Yerli Malı haftası artık kutlanmıyor mu?

İlk olarak 1946 yılında yerli tüketimi artırmak, tutumlu olmak ve yatırım yapmanın önemini vurgulamak amacıyla kutlanmaya başlanan Yerli Malı Haftası günümüzde tüketim alışkanlıklarında meydana gelen değişikler nedeniyle önemi kaybetti.

Ülkemizde 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftasında tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılırdı.

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver; Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’nin, hemen hemen her ürünü üretebilen bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye topraklarında çok çeşitli ve lezzetli tarım ürünleri yetiştirildiğine dikkati çeken Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver; vatandaşlardan yerli ürün tüketmelerini istedi.

 Türk çiftçisinin gecesini gündüzüne katarak her türlü ürünü yetiştirdiğini söyleyen Ünver; “Öncelikle ebeveynlerin, çocuklarını yerli malı kullanmaya teşvik etmesi gerektiğini vurguladı.

Ziraat Odası Başkanı Ünver; ‘’Onbeş- yirmi yıl önce Yerli Malı Haftası deyince herkeste bir heyecan vardı. O zamanlar yeri malının bir önemi vardı. Türkiye’de üretilen ürünler işyerlerine okullara götürülerek yerli malı teşvik edilir ve üreticiye destek olunurdu. Ama bu alışkanlıktan ve üretimden uzaklaşıldı. Bunun tekrar kazanılması gerekiyor. Eski yıllardaki gibi tekrar ürettiğimiz yerli ürünlerimizi okullarımıza- işyerlerimize götürerek tüketelim. Tüm halkımızdan yerli malı tüketimini arttırarak üreticilere destek vermesini bekliyorum’’ dedi.