Uzmanından Paça Çorbası tavsiyesi
Kış aylarının gelmesi ile hastalıklara karşı dirençli olmak isteyenler, çözümü çeşitli yöntemlerle arıyor. Diyetisyen Begüm Kuran ise hastalıklara karşı vatandaşlara öneride bulundu. Kuran, doğal şifa deposu olarak paça çorbası içilmesini tavsiye etti. Kuran, Ton Tv’ye yaptığı açıklamasında, “Paça çorbası öncelikle kolajen içeriğinin yüksek olması ve proteininin yüksek olması sebebiyle aslında doku onarımını sağlayan en büyük proteindir. İçerisinde en güzel proteinler ve aminoasitler vardır.
Bir de bunu sirke, sarımsak ve limon ile zenginleştirdiğimizde bağışıklık sistemi için mükemmel bir ilaç haline gelmektedir. Yani biz aslında bu dönemlerde hastalığa girdiğimizde hastalanmamak için hastalanır gibi olduğumuz dönemlerde paça çorbasından faydalanabiliriz. Bu çorbalarda unsuz olanlar tercih edilmelidir. Ayak paça, beyin paça, karışık bunları yine kullanabiliriz. Yani bir çorbacıya girdiğimiz zaman elbette tavuk suyu çorbayı da seçebiliriz. Paça, kemik suyu çorbası, kemik suyuna bir sebze çorbası yine bunları da seçebiliriz.
"Çorbaları unsuz tercih edin!"
Tarhana da seçilebilir bu arada. Tarhananın da vitamin ve mineral ağırlığı, yoğunluğu çok yüksektir. Ama hani mercimek, domates, diğer farklı çorbaları hastalık döneminde daha arka planda tutmakta fayda var. Bizim için başlı başına tavuk suyu çorbası. Paça çorbası ve tarhana çorbası. Bu üçünden birini seçebiliriz. Paça çorbası ve tavuk suyu çorbalarında mümkünse meyhanesiz yani unsuz seçmeye özen gösterelim. İçerisine mutlaka sirkesini, sarımsağını ve limonunu ilave edelim.” Dedi.