Üniversitelerde yurtdışında geçerli mezuniyet belgeleri artıyor

TYÇ logosuna sahip programların sayısı Türkiye genelinde 109 üniversitede toplamda 894 lisans ve 4 ön lisans programını kapsıyor. Bu programlar, YÖK ve tanınmış akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilmiş olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun (MYK) Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanı'nda yer alıyor.

TYÇ Logosu, mezuniyet belgelerinde yer aldığında öğrencilere uluslararası alanda tanınma ve istihdam imkânlarını artırma fırsatı sunuyor. Ayrıca bu logo, yükseköğretim staj yeterliliklerinin ve yurt dışında geçirilen öğrenim dönemlerinin tanınmasını kolaylaştırarak öğrenci hareketliliğine katkı sağlıyor.

Listede Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden de 2 programla dahil olduğu listede İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), 45 TYÇ logolu program ile en fazla mezuniyet belgesi sunan üniversite olarak öne çıkarken, Sakarya Üniversitesi 41 programla ikinci sırada ve Atatürk Üniversitesi 39 programla üçüncü sırada yer alıyor.

Öğrencilerin tercih döneminde bu bilgiler ışığında üniversitelerin sunduğu eğitim programlarını değerlendirerek, uluslararası alanda geçerli ve avantajlı bir eğitim alma fırsatını değerlendirmeleri bekleniyor.