Türk Kızılay'ın 156. kuruluş yıldönümü

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, kuruluşunun 156. yıl dönümünde milletin tarihine önemli bir parçası olduğunu belirterek, kurumun insanlığa umut ve iyilik taşıyan bir çınar olduğunu vurguladı. Yılmaz, Kızılay'ın bugüne kadar doğal afetler, savaşlar, salgın hastalıklar gibi zor zamanlarda insanlığın umudu olmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Kızılay, sosyal yardım ve güçlendirme faaliyetlerinin yanı sıra afetlerde de destek veriyor. Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği bölgede iyileştirme çalışmalarını sürdüren Kızılay, 6 ilde Toplumsal Hizmet Merkezleri kurarak afetzedelerle doğrudan temas halinde bulunuyor. Bölgedeki nakit temelli destek programlarıyla 525 bin 933 haneye 2,6 milyar TL'lik yardım sağlayan Kızılay, ayrıca Esnaf ve Çiftçi Programları kapsamında da destek veriyor.

Gazze'deki çatışma mağdurlarına yardım etmek için çalışan Kızılay, insani yardımları bölgeye ulaştırıyor ve bölgedeki aşevlerinin işler hale gelmesine yardımcı oluyor. Türk Kızılay, gönüllü çalışmalarını da gonulluol.org platformu üzerinden yürütüyor. Bu sistemle 70 binden fazla gönüllü, insani yardım faaliyetlerinde aktif olarak rol alıyor.