Tazelenme Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı

Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen ÇOMÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi kuruldu.

ÇOMÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni Anafartalar Kampüsünde ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'nun açılış dersiyle başladı.

Törene; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ömüt, İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, Anneler Derneği Başkanı Belgin Akpınar, akademisyenler ve Tazelenme Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Tazelenme Üniversitesi açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından konuşmalara geçildi. Çanakkale Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ömüt, İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta ve Anneler Derneği Başkanı Belgin Akpınar projenin Çanakkale ve 60 yaş üstü bireyler için önemine değindi.

ÇOMÜ Tazelenme Üniversitesi’ne kayıt olan 60 yaş ve üzeri bireyler, farklı konularda çeşitli kurslar ve programlarda 4 yıl boyunca eğitim görecek.

Tazelenme Üniversitesi yaşlı nüfusun en yüksek olduğu Çanakkale’deki 60 yaş ve üzeri bireylere zihinsel fonksiyonlarını geliştirme, yeni beceriler edinme, sosyalleşme imkanı sunacak.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu yaptığı konuşmada; Türkiye'de dört örneği olduğunu ve ÇOMÜ’nün beşinci olduğunu belirterek YÖK'ten ana kampüs sıfatını aldıklarını açıkladı.

 YÖK’ten ÇOMÜ’ye ana kampüs sıfatı

 ‘’Bu gün itibariyle tazelenme üniversitenizi 60 yaş üstü büyüklerimizin sosyal yönden gelişmeleri toplum ve birbirleri ile özellikle güncel teknolojiden tutunda el sanatları ve diğer alanlarda nitelikli şekilde eğitilmelerini planladığımız bir üniversitenin açılışını yapıyoruz. Yaklaşık bir yıldır bu güne ulaşmak için çalışıyoruz. Özellikle ilgili dernek ve bakanlıklarla çalıştık. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile çalıştık. Bunun Türkiye’de 4 tane örneği var. Biz 5'inci olduk ama biz ana kampüs sıfatını Yüksek Öğretim Kurumundan almış durumdayız. Hocalarımız günlük esasıyla bu 60 yaş üstü büyüklerimize dersler verecekler. Bu etkinliklerimiz ve akademik çalışmalarımız farklı ölçeklerde artarak devam edecek. Yoğun bir talep oldu. Yedek liste bile doldu. Yedek listemizi de mağdur etmemek için farklı bir proje geliştirmeyi planlıyoruz. Tek bir programda 4 sene boyunca okuyup başarılı oldukları takdirde Tazelenme Üniversitesi diplomasını alacaklar. Kentimiz için çok çok nitelikli bir çalıma oldu" dedi.

Rektör Erenoğlu, kayıt olan 60 yaş üstü bireylere artık ÇOMÜ'nün öğrencisi olduklarını, kimlik kartlarının verileceğini, sosyal ve özlük haklarından yararlanacaklarını, kütüphaneye ve kampüslere girebileceklerini söyledi.