Ses hızında ulaşım Hyperloop ile geliyor!

Son yıllarda teknoloji alanında adından sıkça söz ettiren Elon Musk tarafından ilk defa 2013 yılında tanıtılan Hyperloop, Birkaç şirket tarafından geliştirilmekte olan şimdiye dek görülmemiş bir ulaşım aracı projesi. Hyperloop; kara, hava, deniz ve raylı ulaşım sistemi dışında ulaşım araçlarına yeni bir anlayış getiriyor.

"Ulaşım kapsüllerle gerçekleşecek"

Bir nevi tünel içersinde kapsüllerle gerçekleştirilecek ulaşımın çalışma mantığı ise karada uçuş gerçekleştirmeden uçak hızına erişebilmek. Bu da tünelin içerisindeki havanın, sürtünmeyi azaltmak için Marsta bulunan hava koşullarına yakın olarak azaltılmasını ve tünelin içinde bulunan kapsülün tekerlekler yerine havada asılı durabilmesi için manyetik levitasyon (askılama) sisteminin kullanılmasıyla mümkün olacak.

"Çevre dostu ve güvenilir teknoloji"

Kapsüllerin saatte 750 mil (1.2 km) hıza kadar seyehat etmesi öngörülüyor. Projeyi destekleyenler diğer ulaşım araçlarına göre daha çevre dostu ve güvenilir olacağını savunuyor. Hyperloop aracılığıyla yolculuk yapmak ise asansöre binmeye benzetiliyor.

"Ses hızına yakın seyahat"

Bu projenin gerçekleştirilmesi halinde gökyüzüne yükselmeden de ses hızına yakın hızlarla seyehat etmek mümkün hale gelecek.