Parlamenterler bu sefer sanatla gündemde

Bir dönem ülke siyasetine yön vermiş olan parlamenterler şimdiler de müziğe imza atıyor. Parlamenterler Kültür Sanat ve Türk Müziği Derneği Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu, geçmiş dönemlerde bakanlık ve milletvekilliği yapmış olan çok sayıda ismin eserlerini “Bahar Konseri” ile sanatseverlere sundu.

Dernek Başkanlığı görevini sürdüren Çevre Eski Bakanı Hamdi Üçpınarlar, Ton Tv mikrofonlarına yaptığı açıklamada konserlerin 8’incisinin düzenlendiğini aktardı. Üçpınarlar, açıklamasının devamında, “Benim bu dernekte 3 seneye yaklaşan başkanlık dönemimde yapmış olduğumuz 8. konser. Çok aceleye ve sıkıntıya gelmesine rağmen başarıyla yaptığımız kanaatindeyim. Televizyonlarda, meclisteki kavgaların, gürültülerin, itişip kakışmaların kamuoyuna yansıtılmasının yanında bir de milletvekillerimizin böyle icraatlarının olduğunu, onların hislerinin, onların hislerine tercüman olan o güzel dizeleri, şiirleri vs. beslenmiş eserler şeklinde halka yansıtmanın gayreti içerisindeyiz.” dedi.

KONSERİN TAMAMI TON TV’DE YAYINLANACAK

Bakan Üçpınarlar, konserin tamamının Ton Tv’de yayınlanacağını da belirterek, “Bu tabii ki halkı yansıtmada nasıl devamlı olarak itişip kakışmalar gösteren medya ise, bu güzel tarafları da gösterecek olan da yine medya. Ama maalesef bugüne kadar vermiş olduğumuz konserlerde çok az birer dakikaya geçmeyen silüetler şeklinde göstermek suretiyle halka ulaştırmaya çalışılıyor. Eksik olmasın bizim yerel televizyonlarımızın bazıları da bizden bunu daha geniş ve teferruatlı olarak görüntülerini almak suretiyle halka yansıtmaya çalışıyorlar. Bu sefer konserimizin tamamını çektirdik, onu Ton TV'ye emanet ettik. Çanakkaleli vatandaşlarımız bu konseri tamamını izleme imkanına sahip olacaklar.” ifadelerine yer verdi.

HABER: ENİSHAN KESKİN