Palamutta fiyat aynı gramaj yüksek

Çanakkale balık halinde uygun fiyatı ile öne çıkan palamut balığında fiyat 150 lirada sabit kalsa da gramajı artıyor. Çanakkale Balık Hali esnafı Volkan Kaşıkçı, palamutun 1 kilonun üzerine çıktığını ifade etti.

“Palamutta fiyat genel olarak aynı fakat balıklar çok irileşti. 1 kiloyu geçmeye başladı balıklar. Fiyatlar 150 liradan devam ediyor. Küçük boyları 700-800 gram boyutlarında gelenler var onlar 125 lira.”

Mevsiminin gelmesiyle tezgahlarda görülmeye başlayan çinekop balığı ise kilosu 500 liradan alıcı buluyor. Kaşıkçı yüksek fiyattan çıkan çinekopun da bir süre sonra ucuzlayacağını belirtti.

“Çinekop ise 500 liradan başladı ama önümüzdeki günlerde düşmesini bekliyoruz.”

Lezzeti ve uygun fiyatıyla en çok talep gören balık olan palamut, özellikle tavada tercih edilse de Kaşıkçı, fırında buğulama yapıldığında balığın daha sağlıklı ve lezzetli olduğunu belirtti.

“Şuan tezgahta görüldüğü üzere en çok satan balık palamut. Palamut her türlü pişirme tekniğine uyuyor. Izgara, tava fırında buğuluma tarzı. Vatandaşlar tavada tercih ediyor ama buğulama, pilaki tarzı yaparlarsa hem daha hafif oluyor hem de balığın öz lezzeti daha çok alınabiliyor.”

 

HABER: TUĞDE YILDIRIM