"Öğrencilerimiz uygulamalı ve yenilikçi deneylerle buluşacak"

Küçükkuyu Fernur Sözen Ortaokulu yürütücülüğünde düzenlenen projede,  Çanakkale ili genelinde köy okulunda öğrenim gören ve köyde yaşayıp taşıma yoluyla eğitimlerine devam eden 5.sınıf öğrencileri için birbirinden farklı etkinlikler düzenleniyor.

Aktif katılımı esas alan, bilim, sanat ve spor etkinliklerinden oluşan bir bilim ve doğa projesi olan “Yenilikçi öğrenme yaklaşımları ile 21. yüzyıl becerilerimi geliştiriyorum” çalışmasının proje uzmanlığını, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Betül TİMUR, Doç. Dr. Nagihan İmer ÇETİN ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Doç Dr. Seraceddin Levent Zorluğlu yapıyor .

Projeyle ilgili bilgiler veren Küçükkuyu Fernur Sözen Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni ve Proje yürütücüsü Canan Kafalı, “Yenilikçi öğrenme yaklaşımları ile 21. yüzyıl becerilerimi geliştiriyorum” projesi kapsamında kırsalda okuyan öğrencilerimizin 21.yüzyıl becerilerini uygulamalı etkinliklerle kazandırmayı amaçlıyoruz.

 Öğrencilerimiz uygulamalı ve yenilikçi deneylerle buluşacak

Projede, robotik kodlama atölyemiz var. Burada toprağın sıcaklığını ve verimliliğini ölçme şansı bulacaklar. Ayrıca müziksel ve sanatsal etkinliklerimiz var, öğrencilerimizin ritim tutarak Troia Antik Kenti’ni gezecekler. Birbirinden farklı etkinliklerle öğrencilerimizi bilim ve doğa konusunda geliştirmek için bu projede yer alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 “Yenilikçi öğrenme yaklaşımları ile 21. yüzyıl becerilerimi geliştiriyorum” TÜBİTAK projesi, 5 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek.