Kışın habercisi bal kabağı tezgahlarda yerini aldı

Sonbahar ve kış aylarının sevilen lezzeti, besin değeri yüksek, çorba ve tatlı tariflerinin vazgeçilmezi olan bal kabağı kış sofralarına hem lezzet hem de şifa katacak.

Aynı zamanda sonbahar mevsiminin simgesi haline gelen bal kabakları, dekoratif obje olarakta kullanılıyor.

Bal kabağı, son yıllarda Türkiye'de de ilgi gören Cadılar Bayramı'nın (Halloween) vazgeçilmez bir parçası olarak da dikkat çekiyor. Her yıl 31 Ekim'de kutlanan, pagan ve Hristiyan kökenli bu bayram günümüzde de popülarite kazanmaya başladı. Cadılar Bayramı (Halloween) kutlamalarıyla özdeşleşen bal kabakları, oyma sanatıyla evlerde ve bahçelerde süsleniyor.

Her ne kadar Türkiye’de Cadılar Bayramı kutlamaları yeni yeni popülerlik kazansa da, bal kabağı kış sofralarına lezzet katmanın yanı sıra bu bayram kültürüne ait bir sembol olarak tezgahlardaki yerini almaya devam ediyor.

 

Lezzeti damaklarda kalacak ''Bal Kabağı Çorbası'' tarifi

Malzemeler:

1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı 1 adet orta boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış) 1 adet orta boy patates (küçük küpler halinde doğranmış) 500 gram bal kabağı (küçük küpler halinde doğranmış) 5 su bardağı et suyu veya sebze suyu Tuz, karabiber ve tercihe göre diğer baharatlar (muskat rendesi veya zerdeçal) 2 yemek kaşığı krema

Yapılışı:

Tencerenizi ocağa alın ve orta ateşte ısıtın. Tereyağını ekleyip eritin. Doğranmış soğanları tencereye alarak yumuşayana kadar soteleyin. Küp doğranmış patatesleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Ardından küp doğradığınız bal kabaklarını da tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve istediğiniz baharatları ekleyin. 5 su bardağı et suyu veya sebze suyunu tencereye dökün, sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. Sebzeler yumuşadıktan sonra çorbayı ocaktan alın ve blender ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Son olarak 2 yemek kaşığı krema ekleyip karıştırın ve çorbanız servise hazır.

Afiyet olsun!