İyi Parti’de istifa furyası sürecek mi?

31 Mart seçimlerinin ardından Meral Akşener’in genel başkanlığı bıraktığı, yerine Müsavat Dervişoğlu’nun seçildiği İYİ Partinin meclisteki sandalye sayısı istifalar neticesinde 30’a kadar düştü

Genel seçimlerde 44 milletvekilini Meclis’e sokan partinin koltuk sayısı, istifalar nedeniyle 30’a düştü.

Yeni yasama döneminde İYİ Parti’den istifa eden 9 milletvekili, şu an partisiz. Ancak kulislerde yeni yasama dönemi için yeni hesaplar yapıldığı konuşulurken ve istifa furyasının devam edeceği öne sürülüyor.

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1 Ekimde başlayan yeni yasama döneminde koltuk sayısı düşen İYİ partideki istifaları değerlendirdi.

Uz; son dönemde partide yaşanan istifalara ilişkin şunları söyledi:

ÜLKENİN İYİ PARTİ’YE İHTİYACI VAR

 ‘’İYİ Parti seçim sonrası 3 adaylı bir kongre süreci yaşadı. Bunun öncesinde de alınan kararlarla ilgili sorgulamalar vardı. Kurucu genel başkanın bir Saray ziyareti olmuştu. Bu gibi dertlerin ve sıkıntıların olduğu bir ortamda yine kurucu genel başkan tarafından seçilen 44 vekilden sadece 30 vekil kalması buradaki yanlış gidişin ve yapılan yanlışların ana göstergesi haline geldi. Biz kısa zamanda inşallah bunların artçı sarsıntılar olduğunu düşünüyoruz.  Dolayısıyla her şey yerli yerine oturacaktır. Çünkü ihtiyaç vardır. Türk siyasetinde bu gün anketlere baktığınızda çoğunda birinci veya ikinci parti %26 civarında kararsızlar çıkıyorsa bu ülkede ne iktidar ne muhalefet tam anlamıyla millete güven vermiyor anlamına gelir. Gerçek anlamda burada makulün merkezileştiği bir anlayışa ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacı İYİ Parti karşılarsa tekrar bir umut olacaktır. Cumhuriyetin kuruluş değerleri ile milletin değerlerinin birleştiği bira alana çekilecek bir atmosfer olursa milletimiz de gönül rahatlığı ile bu işe destek olur diye düşünüyoruz. Bunları aşacağımız kanaatindeyim’’ dedi.