İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz’dan erken seçim yorumu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çıkışı siyasi arena ve ülke gündeminde geniş yakı uyandırdı.

CHP Genel Başkanı Özel’in erken seçim çıkışına Yeniden Refah Partisi’nde de destek gelirken iktidar kanadından tepkiler gecikmedi.

1 Ekim’de başlayacak yeni yasama döneminde siyasetin önemli gündemlerinden birinin de erken seçim olacağı konuşulurken İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz; muhalefetin gündeme getirdiği erken seçim ihtimalini gündem değiştirme çabaları olarak yorumladı.

Ülke ve vatandaşın gündeminin aslında bambaşka olduğunu vurgulayan İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Uz, insanların gündeminde tarladaki ürünün para etmemesi var, ekonomik sıkıntı var. Emeklinin yetmeyen maaşı var’’ dedi.

İYİ Partili Uz; CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in erken seçim çağrısı hakkındaki açıklamalarına şöyle devam etti:

Vatandaşın gündemi bambaşka

‘’Gündemimizde son günlerde devamlı bir gündem değiştirme çabaları mevcut. Bu daha önce bir sosyal medyanın kapatılması olayı ve bayrakların yarıya indirilmesi olayı vardı. Bu günde erken seçimle ilgili bir olgu girdi. Aslında insanların gündeminde tarladaki ürünün para etmemesi var, ekonomik sıkıntı var. Emeklinin yetmeyen maaşı var. Dolayısıyla vatandaşın gündemi bambaşka.

‘’ Gündemi değiştirmekten başka bir şey değil’’

Bu gündemi değiştirmek adına söylenen her söz bizim için ciddi bir söz değildir artık. İnsanlar erken yapılacak ya da zamanında yapılacak bir seçimle ilgilenmiyor. İnsanlar adaletli bir seçim yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar.  Zamanında ya da birilerini tekrar Cumhurbaşkanı seçmek adına seçim yapılmasını ya da normalleşme gibi süreçlerin arkasına sığınılmasını istemiyorlar. Bir yeni muhalefetin dizayn edilmesini de istemiyorlar. Dolayısyla yapılacak tek bir şey var: Bu gün ülke gündeminde Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu mu, Mansur Yavaş mı yoksa tekrar Recep Tayyip Erdoğan mı olmalı gündeminin dışında şahıslar üzerinden gidildiğinde daima şahısların kazananında kaybedenin de olmadığı bir yarışa dönüşüyor. Biz istiyoruz ki ülkemizde adaletin ve liyakatın konuşulması, partilerin konuşulması, kadro hareketlerinin konuşulması ve çocuklarımızın dertlerinin konuşulması. Hala biz 22 yıldır AK Parti iktidarından sonra bunları konuşuyorsak bu iktidarın değişmesi lazım. Değişmesi adına da bizim hem muhalefet, sivil toplum kuruluşları ve vatandaş olarak bir dik duruşa ihtiyacımız var. Bunun yolu da gerçek gündemi konuşmak. Biz de diyoruz ki erken seçim de olsa, zamanında seçim de olsa adil bir seçime herkes hazır olsun, hazır olmalı ve bunu talep etmeliyiz ve gündemimize de bunu şuan için sokmamalıyız.’’ Dedi.