Emekli Sandığı zam farkları ne zaman yatacak?

Temmuz ayı emekli zam oranı yüzde 24.73 olarak açıklandı. Emekliler bu ayki maaşlarını yüzde 24.73 oranında zamlı aldı. En düşük emekli maaşı ise 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltildi. Ancak karar için bir Meclis süreci gerekiyordu. En düşük emekli maaşının artırılmasını içeren kanun teklifi geçen hafta Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bu hafta ise kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Peki ödemeler ne zaman yapılacak?

SSK emeklileri ayın 17’sinde ödeme almaya başlıyor. Ancak süreç Meclis’ten geçmediği için en düşük emekli aylığı alanlar halihazırda 10 bin TL maaş ödemesi aldı. Peki emeklilere 2 bin 500 TL’lik zam farkı bu ay içinde  yapılacak mı?

Bu hafta içerisinde Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilip hesaplara yatırılmaya başlanacak. Ayın 17’si ile 28’ine kadar bir ödeme takvimi mevcut.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/1-c bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların, maaş farkı ödemesi 26 Temmuz 2024 tarihinde ödemeleri yapılacaktır.