Cuma pazarı çözüm bekliyor

Çanakkale merkezde kurulan semt pazarlarının en kapsamlısı Cuma pazarı olarak biliniyor.

Bu günlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Kapalı Cuma pazarında ise her yaz esnaflar sıcaktan adeta pişiyor.

Esnaflar ve vatandaşlar Pazar yeri çatısının ısı yalıtımlı sandviç paneller ile kaplanmasını istiyor.

Cuma Pazarı esnafları, Pazar yerinin artıları kadar eksileri olduğunu belirterek sandviç panellerle bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, geçtiğimiz günlerde Pazar yerini ziyaret etmişti.

Başkan Erkek’in Pazar yerinin çatısında en kısa süre içerisinde tadilat yapılacağını belirttiği öğrenildi.

Pazar esnafı Ahmet Güçlü, Ezine ve Bayramiç Pazar yerlerindeki gibi sandviç panel olması gerektiğini belirterek, “Şimdi bazı pazar yerleri var mesela yüksek tavanlı veya böyle sandviç panel yani daha serin oluyor. Yani öyle bir çözüm bulunabilir. Onlar biraz daha serin oluyor yani. Bir avantajı ve dezavantajı olarak düşünürseniz bu şekliyle de yani birçok yeri iyi. Mesela en azından yağmurda, çamurda sorun olmuyor yani bir tek sıcaklarda işte 2-3 ay bir sıkıntımız oluyor. Ama yani tabii çözüm bulunursa da işte sandviç panel olursa yani daha serin olur, daha sıcak olur veya işte böyle bir çözüm bulunabilir.” Dedi.

Pazar Esnafı Murat Paloğlu ise, Başkan Erkek’in konuya bir çözüm bulacağını belirttiğini açıklayarak, “Herkes gibi biz de şikâyetçiyiz. Başkanımızda geldi herhalde bir çözüm yapacak, bulacak yani. Olay bizim bildiğimiz kadarıyla bir çatı kısmında bir değişiklik bir olacak yani.” Dedi.

 

HABER: ENİSHAN KESKİN