ÇTSO Fest Olive Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali’ne katıldı

Çelik, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların sektördeki yenilikleri takip etmek ve iş birliği fırsatlarını değerlendirmek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Bölgenin zeytinyağı üretiminde doğal bir avantaja sahip olduğunu belirten Çelik, "Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için kaliteyi artırmamız, yeniliklere açık olmamız ve markalaşmaya daha fazla odaklanmamız gerekiyor" dedi.

Çelik ayrıca, festival kapsamında üreticiler ve sektör temsilcileriyle bir araya geldiklerini ve zeytinyağında sürdürülebilir üretim ile uluslararası rekabet gücünü artırma konularını ele aldıklarını belirtti. Çanakkale ve Edremit bölgesinin uluslararası zeytinyağı markası haline gelebilmesi için üretim süreçlerinde kalite standardının yükseltilmesinin şart olduğunu ifade eden Çelik, Fest Olive gibi organizasyonların bu hedeflere ulaşmada önemli bir platform sunduğunu söyledi.