ÇOMÜ’de “Bilişim çağında dezenformasyon” söyleşisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından “Bilişim Çağında Dezenformasyon” adlı söyleşi düzenlendi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Söyleşiye, Vali Vekili Hakkı Uzun, ÇÖMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdür V. Tuncay Güven, İletişim Fakültesi akademisyenleri ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr.  Cüneyt Erenoğlu yaptı.

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, dezenformasyonun yayılma hızının da arttığına değinen Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, toplum olarak, bilgiye erişimde doğruluğu teşvik ederek yalan haberlerle mücadelenin önemini vurguladı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’’ Bilim çağı olarak adlandırdığımız bu yüzyılda dezenformasyonla mücadele etmek her zamankinden daha önemli hale gelmiş durumda’’ dedi.

Geçmişten günümüze dezenformasyon örneklerine değinen Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, dezenformasyonla Mücadele ve en doğru bilgiye nasıl ulaşılabileceği hakkında katılımcılara bilgi verdi.
 

Bilgiye erişimin bu kadar kolay olduğu bir dönemde iletişim araçlarının da çoğalmasıyla dezenformasyonun kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Kardaş, “Dezenformasyonun sadece Türkiye için değil, tüm dünya için önemli bir sorun haline geldiğini söyledi.

Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş’’ Bu konu sadece Türkiye’nin sorunu değil, siyasi bir sorunda değil. Bu konu insanoğlunun gelecekte karşılaşacağı, şuan da karşılaştığı en önemli meselelerden bir tanesi. Gerçek öldürülüyor mu? Bunu konuşmamız gerekiyor’’ diye konuştu.

Vali Vekilli Hakkı Uzun tarafından, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş’a katkılarından dolayı günün anısına hediye takdimi ile program sona erdi.

 

HABER: HÜLYA ESEN