ÇOMÜ Lisansüstü Eğitimde yeni dönem başlıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi en çok tercih edilen ve yenilenen bölümleri ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2024-2025 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı için lisansüstü programlarına yeni kayıt sürecini tamamladı.

Yoğun bir online başvuru sürecinin ardından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Bilim Sınavlarında başarılı olan ve gerekli yeterlikleri sağlayan öğrencilerin yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt yaptırmaları için 12-13 Eylül 2024 tarihleri belirlendi. Belirlenen kayıt tarihleri içerisinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında kayıt yaptırmaya hak kazanan asil adaylar Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde kesin kayıt işlemlerini tamamladılar.

Asil kayıtların tamamlanmasının ardından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü internet sayfasından(lee.comu.edu.tr) 16 Eylül 2024 tarihinde ilan edilecek olan yedek adayların kayıtları ise 17-18 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 115 anabilim/anasanat dalında; 66 Doktora, 3 Sanatta Yeterlik, 138 Tezli yüksek lisans, 50 Tezsiz Yüksek Lisans, 13 Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans olmak üzere 257 program ile öğrencilerinin akademik gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Lisans öğrenimlerinin ardından lisansüstü düzeyde eğitim almak ve akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler Enstitü bünyesinde çeşitli disiplinlerde faaliyet gösteren bu programlara yoğun ilgi göstermektedir.