ÇOMÜ Kurumsal İletişim Direktörü Bilis istifa etti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kurumsal İletişim Direktörü öğretim görevlisi olan Doç Dr. Ali Emre Bilis istifa etti.

Ulusal bir gazetede çıkan ve daha sonra kaldırıldığı görülen habere göre;  Ali Emre Bilis’in doktora tezinde FETÖ ve Fethullah Gülen’e övgülerde bulunduğu;  ayrıca, FETÖ'nün okullarını konu alan "Selam" filmi ve bu okullardaki öğretmenleri de övdüğü öne sürüldü.

ÇOMÜ Kurumsal İletişim Direktörü olan Bilis sosyal medyadan paylaşımda bulunarak istifa kararının tamamen kendi isteğiyle gerçekleştiğini; şahsına yönelik karalayıcı haberlerle mücadele etmek için böyle karar aldığını belirtti.

Bilis, ayrıca Çanakkale Sulh Ceza Mahkemesi’nin bu konuyla ilgili kararını da kamuoyuyla paylaştı ve hassasiyet gösteren basın mensuplarına teşekkür etti.

Açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verildi:

 ‘’Kıymetli basın mensupları. Bir yıldır sürdürdüğü Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevimden dün itibaren ayrılmış bulunmaktayım. Bu süreçte üniversitemizle ilgili haberlerin paylaşımındaki desteğiniz ve katkılarınız için çok teşekkür ederim. Görevden ayrılışım tamamen kendi isteğimle gerçekleşmiştir. Bu kararım 10 Eylül tarihinde bir ulusal internet sitesinde çıkan ve şahsımı karalayıcı, hakaret nitelikli içerikleri üretenlere karşı başlattığım hukuk mücadelesini daha sağlıklı yürütebilmek adına ve kurumumun zarar görmemesi için verilmiştir. Bu içeriklerle ilgili Çanakkale Sulh Ceza Mahkemesinin kararını ekte sizlere iletiyorum. Konuyla ilgili göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederim. Saygılarımı sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.’’ Dedi.