ÇOMÜ İklim Eylem Planını iç ve dış paydaşlarla paylaştı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörlüğü tarafından organize edilen "İklim Eylem Planı Çalıştayı" Dardanos Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

ÇOMÜ’nün gelecekteki çevresel etkilerini minimize etmek ve iklim değişikliği ile mücadele için sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla Sürdürülebilirlik Ofis Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan çalıştaya; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Sürdürülebilirlik Ofis Koordinatörü Prof. Dr. Nilgün Ayman Öz, fakülte temsilcileri akademisyenler, iç ve dış paydaşlar katıldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu 2024-2028 stratejik planımızın hedeflerine ulaşması kapsamında düzenlenen ‘İklim Değişikliği Eylem Planı’nın gerek üniversite gerekse kent için önemli sonuçlar doğuracağını söyledi.

Prof. Dr. Erenoğlu; ‘’Üniversitemizin vizyonu gereği kalite odaklı ve uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda kamu-özel sektör ve STK işbirliği için Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörlüğümüzü kurduk. Çok aktif bir şekilde çalışıyoruz. Bu kapsamda 2024-2028 stratejik planımızın hedeflerine ulaşması için bir ‘İklim Değişikliği Eylem Planı’ hazırladık. Bu gün de tüm bu eylem planımızı iç ve dış paydaşlarımızla paylaşmak ve tartışmaya açmak için çalıştay düzenliyoruz.  İklim Eylem Planı çalıştayında ‘Enerji Veremliliği ve Yenilenebilir Enerji, Ekosistemler ve Biyolojik Çeşitlilik, Binalar ve Altyapı, Su Verimliliği, Ulaşım, Eğitim ve Araştırma, Atık Yönetimi konularında yuvarlak masa toplantıları şeklinde devam edecek. Bu çalıştayın sonuçlarının gerek üniversitemiz kampüs eko sistemi ve gerekse kentin üzerinde önemli bir vizyon üstleneceğini düşünüyorum’’ dedi.