ÇOMÜ Hastanesi'nde yeni anjiyo cihazı hizmete girdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından ‘’Senin Desteğin ile Daha Güçlü Bir Hastane’’ sloganı ile başlatılan destek kampanyasında toplanan para ile yeni bir anjiyo cihazı alındı.

Kardiyoloji Anabilim Dalı bölümüne bağış kampanyası sayesinde alınan anjiyo cihazı törenle hizmete girdi.

Törene; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Dr. Hüsnü Levent Dalyancı, ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Eren Pek, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Kırılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Akı, sağlık personelleri, akademik, idari kadro katıldı.

ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Eren Pek, cihazın hastaneye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Yeni kardiyoloji cihazının teknolojinin en son ürünlerinden olduğunu belirten Doç Dr. İbrahim Pek şunları söyledi: ‘’Bu cihazla kardiyoloji alanında uzmanların faydalı sağlık işlemleri haricinde, girişimsel radyolojik işlemler, kanamaya müdahale gibi benzer işlemler de yapılabilecek. Tüm halkımıza, bakanlıklarımıza çok teşekkür ederiz." dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise konuşmasında hak sağlığının önemini vurgulayarak, Teknoloji desteğiyle daha hızlı ve konforlu şekilde hizmet verileceğini ifade etti.

 Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; ‘’2018 yılında başlatılan ancak çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleştirilemeyen bir süreci sonlandırdık. Yeni bir süreci başlattık. Halk sağlığı bizim için çok çok önemli. Kentin 3. Basamak sağlık kuruluşuyuz. Hocalarımızın kabiliyetlerini gelişen teknolojilerle destekliyoruz. Özellikle bu yatırıma olan desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanlığı Bütçe Stratejisi Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığına teşekkür ediyoruz. Doğru proje doğru fikirle gidildiği zaman her ne kadar tasarruf tedbirleri olsa da mümkün olabiliyor. Yaptığımız yoğun istişarelerde, hastanenin gereksinimlerini saptadık. Bu doğrultuda 3,5 ay önce bağış kampanyası başlattık. Çanakkale'deki büyük ve orta ölçekli firmalardan da destek aldık. Girişimsel radyoloji uygulamaları, sanal anjiyolar yapılıyor ve kalp pili ameliyatları başladı. Teknoloji desteğiyle daha hızlı ve konforlu şekilde hastalarımız sağlıklarına kavuşabilecekler" dedi.