ÇOMÜ Hastanesi artık özel hastane hizmeti veriyor!

TON TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan programda ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu üniversite hastanesinin alanında yenilikçi son teknoloji cihazlar ile donanıma sahip olduğunu belirtti. 

 

Rektör Erenoğlu, konuşmasında ÇOMÜ Hastanesi olarak  yeniliklerin hastanesi olacağını, hastaneye temin edilecek cihazların son teknoloji ve yapay zekayla uyumlu olacağı ve bölgede artık başka şehre gitmeksizin tercih edilen bir Üniversite Hastanesi olacağını belirtti. Yeni gelecek MR cihazlarının işbirlikleri sayesinde son teknoloji olacağı ve daha hızlı hizmet vermeye başladıklarını aktardı.

Dardanel Medya Genel Müdür Burak Gezen’in hastanenin kadro ve bütçe olarak eksilikleri olup olmadığı sorusu üzerine Erenoğlu, bu konuda direkt sağlık bakanlığı ile iletişimde olduklarını ve yetkin hekimleri olduğunu ancak yer yer alanında uzman doktor ihtiyacı olduğunu belirterek  ihtiyaç duyulduğu anda sağlık bakanlığına talepte bulunabildiklerini aktardı. Bu doğrultuda Bakanlıktan alınan izinler doğrultusunda polikliniklerin daha uzman doktorlar ile hizmeti vereceğini belirtti. Yeni kurulan polikliniklere uzman doktorların tahsisi nedeniyle bu hizmetin devrim niteliğinde yeni bir iş olduğunu belirtti.

Farklı kente yönelme olmayacak artık!

Erenoğlu, ÇOMÜ Araştırma Hastanesi olarak gerek son teknoloji cihazlara erişim olması gerek alanında uzman kadroların hizmet vermesi nedeniyle hastalarımızı farklı kentlere göndermek zorunda kalmadan Çanakkale'de hem etkin hem de ekonomik yönde müdahale edebileceğiz" şeklinde konuştu. 

Online hizmet veren tek hastane olacağız!

ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Eren Pek ise yenilik içeren hizmetlerin yakında başlayacağını aktardı. Hastanede öğretim kadrosunun uzman olduğunu ama yan dallar ve farklı alanlardaki uzmanlıkları olan doktorları bünyesine katmayı planladıklarını aktardı. Şehir genelinde çok kısa bir süre içerisinde vatandaşların yararlanması için hatta şehir dışından bile yararlanabileceği ve uzmanlar ile vatandaşları buluşturan online hizmeti devreye almayı planladıklarını belirten Eren, bu projenin alanında tek olduğu ve kamu hastanesinin özel hasta gibi hizmet verdiğinin altını çizdi.

Hastane ve vatandaşlar arasında halk söyleşisi olacak!

Ayrıca Çanakkale içinde vatandaşlarla daha iç içe olabilmek ve karşılıklı bir araya gelinebilecek halk söyleşileri planladıklarını aktardı. Aile Hekimliğinde Eğitim AES olarak daha merkezi hale getirmeyi planladıklarını aktardı.Halkla içiçe vatandaşın taleplerini dinleyen bir hastane olma yolunda projeler ürettiklerini ileten Eren, halk söyleşileri ile uzman doktorlar ve vatandaşlarla sık sık bir araya gelecekelerini aktardı.

Özel oda yetersiz!

Burak Gezen’in yatak kapasitesi yeterli mi sorusu üzerine Başhekim Eren, hastanenin yatak kapasitesinin yeterli olduğunu belirtti. Ancak Özel oda talebelerinin fazla olması nedeni ile özel odalarda sıkıntı yaşadıklarını iletti.

Kanser araştırmalarında öncü araştırma uzmanları olduğunu belirten Eren, tüp bebek, kadın doğum ve PET/BT kanser tarama ve yapay zekalı modern MR cihazlarının eklenmesiyle birlikte öncü bir hizmet verdiklerini aktardı.