Çanakkale’nin çöpünü toplayan SUEZ işçileri meydanlara indi

Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası; SUEZ Çanakkale RR Katı Atık Hizmetleri A.Ş.’de çalışan işçilerin haklarını korumak için basın açıklaması yaptı.

Çanakkale Belediyesi 100. Yıl Meydanında yapılan açıklamada; çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekildi.

Çanakkale'de faaliyet gösteren Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği'nde çöp toplama ve depolama hizmeti sunan SUEZ firmasında çalışan işçilerin sendikalaşma haklarına yönelik baskı ve tehdide maruz kaldığı iddia edildi.

Hukuka aykırı uygulamaları protesto etmek amacıyla yapılan açıklamaya Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz ve çalışanlar katıldı. Açıklamayı Hizmet İş Sendikası avukatı Mehmet Yeşilyurt yaptı.

Açıklamada’’ Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş. işverenliği, toplu iş sözleşmesi sürecini durdurmak için sendikamızın yetki tespitine haksız bir şekilde itiraz etmiştir.

Bu durum üyelerimizin hak ve menfaatlerinin zarar görmesine yol açmaktadır.

Emeğin küresel bir kudreti olduğuna olan inancımızla, Hizmet İş Sendikası olarak kurulduğumuz 1979 yılından bu yana emeğin haklı mücadelesini vererek işçilerimizin onurlu ve müreffeh bir yaşam kalitesine ulaşmasında yol arkadaşlığı yapıyoruz.

Bu uğurda zorlu ve çetin engellerle karşılaşmamıza rağmen işkolumuzun lider sendikası olarak 275 binden fazla üyemiz ile bir an olsun bu davamızdan geri adım atmadık.

Bugün Çanakkale Katı Atık Birliği kapsamında faaliyet gösteren SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş.’de çalışan işçi arkadaşlarımız örgütlenerek sendikal tercihlerini Hizmet İş sendikamızdan yana kullanmıştır.

Ancak işveren haksız bir şekilde yetkimize itiraz ederek toplu iş sözleşmesi yapma hakkımızı ihlal etmektedir. Bu durum ilimizde önemli bir kamu hizmeti yerine getirerek şehrin çöplerini toplayan işçi arkadaşlarımızın mağduriyet yaşamasına ve haklarını alamamasına neden olmaktadır. Bir çok ülkede sendikal sözleşmeleri imzalayan SUEZ ,Avrupa’nın işçisiyle Çanakkale’nin işçisini ayırmaktadır. SUEZ’in Bu güzel şehre neler yaptığını çok iyi biliyoruz.’’ ifadeleri kullanılarak SUEZ’e davayı çek çağrısında bulunuldu.

HABER: HÜLYA SERTÇE